Новини

Повернутися до переліку новин

Невдовзі можна буде перевірити воду на вміст пестицидів

Представники Держводагентства та водники майже з усіх басейнів річок України відвідали нову сучасну лабораторія моніторингу вод та грунтів Дністровського БУВР.

Фахівці лабораторії провели для гостей ознайомчу екскурсію, під час якої продемонстрували роботу сучасних приладів, які проводитимуть аналіз проб води за пріоритетними забруднюючими речовинами; визначатимуть хімічні та фізико-хімічні показники для масивів поверхневих вод; специфічні синтетичні і несинтетичні забруднюючі речовини, що є характерними для басейну річки Дністер внаслідок антропогенного навантаження.

Як раніше інформувало Держводагентство, у зазначеній лабораторії функціонуватимуть сектори хроматографічних, спектрофотометричних та фізико-хімічних досліджень. Крім того, створені сектори по підготовці зразків для досліджень.

Новим і важливим напрямом у Програмі державного моніторингу є пріоритетні забруднюючі речовини. Для їх визначення придбано газовий хроматограф-мас-спектрометр Shimadzu GCMS-TQ 8040NX EI, який дасть можливість визначати пестициди, поліароматичні вуглеводні та леткі органічні сполуки.

Для підготовки проб води до хроматографічних досліджень придбана сучасна система очищення води з картриджами та інші прилади.

Колектив лабораторії освоює специфіку закупленого обладнання, вивчає та впроваджує методики виконання досліджень, які тепер будуть визначатися по 35 пріоритетних забруднюючих речовинах.

Для визначення хімічних і фізико-хімічних показників якості поверхневих вод Програмою державного моніторингу затверджені нові створи спостережень, забір води з яких здійснюється для задоволення питних і господарсько-побутових потреб населення.

Джерело: Урядовий портал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!