Новини

Повернутися до переліку новин

Німеччина: 100% вуглецево-нейтральна електроенергія до 2050 р. - законопроект

У Німеччині опублікований проект змін до чинного закону про поновлювані джерела енергії (EEG), які повинні вступити в силу з 1 січня 2021 року.

Короткий огляд найважливіших нових положень законопроекту:

У запропонованій редакції EEG сформульована мета, відповідно до якої вся електроенергія споживана в Німеччині в 2050 році повинна бути вуглецево-нейтральною, повідомляє elektrovesti.net. Це стосується як електроенергії, виробленої в країні, так і імпортованої. У нинішній редакції закону встановлено, що до 2050 року 80% споживання енергії в країні повинні забезпечувати поновлювані джерела енергії. Оскільки Німеччина зобов'язується закрити свій останній атомний реактор у 2022 році, нове формулювання, мабуть, залишає лазівку для імпорту атомної (вуглецево-нейтральної) електроенергії. У той же час очевидно, що практично 100% споживаної електрики буде проводитися на основі ВДЕ.

Відповідно до раніше прийнятих законодавчих норм частка поновлюваних джерел в споживанні електроенергії до 2030 року повинна досягти 65%.

Для цього нова редакція EEG передбачає, що до 2030 року фотоелектрична сонячна енергетика має зрости до 100 гігават (ГВт) встановленої потужності, що майже в два рази більше, ніж сьогодні (близько 52 ГВт), наземна вітроенергетика до 71 гігават, а офшорна вітроенергетика до 20 ГВт.


До кінця 2028 року мають відбутися конкурсні відбори проектів ВДЕ загальним обсягом 67 ГВт. У наземної вітроенергетики повинні пройти тендери на 31,8 ГВт, в офшорній вітроенергетиці на 9,2 ГВт (до 2025 року; обсяг після 2025 року уточнений пізніше).

Для стимулювання розвитку наземної вітроенергетики пропонується, що 0,2 євроцента з кожної виробленого кіловата будуть направлятися місцевим громадам, на землях яких розміщені вітрові електростанції.

У сонячній енергетиці заплановані конкурсні відбори на 14 ГВт для великих наземних проектів (до 20 МВт) і 5 ГВт для великих покрівельних (проекти покрівельних електростанцій потужністю понад 500 кВт повинні проходити тендерні процедури). Крім того, мають відбутися технологічно-нейтральні (інноваційні) конкурсні відбори потужністю 5 ГВт. Також планують тендери в біоенергетиці на 2,4 ГВт.

В результаті вироблення на основі ВДЕ в 2030 році має скласти 377 ТВт * год або 65% від прогнозованого річного споживання 580 ТВт * год.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!