Новини

Повернутися до переліку новин

Нормативні показники повинні бути не лише на папері, а й дотриманими на практиці.

На два дні Львів перетворився на екологічну столицю України і став майданчиком для обговорення найактуальніших та найгостріших екологічних питань.

12 та 13 вересня Арену Львів відвідало понад 1000 гостей форуму: представники державних органів влади, муніципалітетів, банків, бізнесу, підприємств водного сектору, громадського середовища. Понад 70 спікерів з 10 країн світу представили своє бачення на шляху до сталого розвитку, досвід збереження водних ресурсів, поводження з відходами й перетворення їх на енергію, а також адаптації міст до змін клімату.

Як наголосив Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, який привітав учасників #LEF2019, один із пріоритетів LVIV ECO FORUM 2019 — це повне перезавантаження роботи екологічної інспекції, налагодження ефективного моніторингу за викидами та стоками, а нормативні показники повинні бути не лише на папері, а й дотриманими на практиці.

Також фахівці одноголосно прийшли до того, що в Україні потрібне прогресивне і жорстке законодавство щодо якості питної води, її переробки і повторного використання.

У рамках #LEF2019 країни Європейського союзу поділилися своїм досвідом у сфері водної політики. Зокрема, своїми ризиками і напрацюваннями поділилися представники Угорщини, Польщі, Німеччини та Франції. Прикладом для України є польська модель поводження з водними ресурсами. На сьогодні ЛМКП «Львівводоканал» тісно співпрацює з Національним фондом охорони довкілля Польщі щодо реконструкції очисних споруд.

Як зауважила представниця Національного фонду охорони довкілля (Польща) Анна Чижевська: «Зі Львовом співпрацюємо щодо фінансування модернізації очисних споруд,  а зараз ще й долучаємося до підготовки енергоаудиторів в Україні».

 

Після сесій #LEF2019 учасники поїхали на екскурсію на очисні споруди ЛМКП «Львівводоканал». Там продемонстрували катенарну решітку виробництва EKOTON, яку встановили два дні тому. Решітка є найбільшою в Україні, без аналогів на теренах нашої держави.

Паралельно на 4 поверсі «Арени Львів» відбувалась сесія «Управління твердими побутовими відходами» щодо ключових векторів формування національної стратегії поводження з відходами в Україні.

«Ми маємо скоротити обсяг захоронення твердих побутових відходів на сучасних полігонах. Старі полігони мають закриватися, - зауважив Вадим Ноздря, директор ЛКП "Зелене місто".- В Європі понад 500 сміттєпереробних заводів функціонує, а ми вперше розпочали будівництво такого заводу на полігоні ТПВ у с.Великі Грибовичі. Для нас головне є не тільки розробити план його будівництва, а ще й забезпечити його фінансування, що, власне, ми і зробили».

Джерело: журнал ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!