Новини

Повернутися до переліку новин

Нові реакторні технології — амбітні цілі міста Славутич

Досвідом упровадження та реалізації проєктів з енергоефективності на «Екофорумі - 2020», що відбувся у Переяславі 25  вересня, поділився заступник міського голови міста Славутича Михайло Шинкаренко.

 

На сьогодні Славутич є підписантом Угоди мерів, співпрацює, серед інших, з Державним фондом енергоефективності та бере участь у програмах ЕСКО. Зокрема, завдяки реалізації ЕСКО механізму на шести об’єктах бюджетної сфери із залученням інвестицій близько 4 млн гривень, вдалось досягти економії від 20 до 35%, що є вагомим показником.

На часі впровадження ЕСКО моделі в комунальних підприємствах та житловому секторі.

Презентуючи перспективи Славутича у розвитку енергоефективності та зеленої енергетики, Михайло Шинкаренко зазначив одним із пріоритетних напрямків реалізацію ідеї будівництва малих модульних ядерних реакторів.

 

«Славутич — місто енергетиків та ліквідаторів аварії на ЧАЕС, місто, де знають і розуміють ядерну енергетику. Можливо, я скажу непопулярну річ, але сьогоднішні реалії показують, що найдешевша вартість кіловата електроенергії – не в зелених тарифах, а саме в  атомній енергетиці. І ми бачимо перспективи розвитку саме атомної енергетики», — відзначив заступник міського голови.

 

 

Хороша аргументація такої позиції — приклади багатьох країн, які вже реалізують чи розробляють проєкти, пов’язані з будівництвом малих модульних ядерних реакторів: серед них США, Аргентина, Китай, Південна Корея.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!