Новини

Повернутися до переліку новин

Новий кліматичний тренд у світі — Carbon Labeling

Ще один цікавий кліматичний тренд в світі, до якого тільки приглядаються в Україні - це Carbon Labeling, або вуглецеве маркування продуктів, — повідомляє у себе на Facebook-сторінці український політик Олексій Рябчин.

Так, наприклад, нідерландсько-британська компанія Unilever планує на всіх своїх етикетках, а це 70 000 продуктів, зазначити, скільки парникових газів було емітовано в процесі виготовлення та доставки їх споживачам.

Компанія також бере на себе зобов'язання інвестувати 1 мільярд євро (1,1 мільярда доларів) в сприятливі для клімату ініціативи протягом наступного десятиліття.

Як частина цього ж кліматичного плану, Unilever бере на себе зобов’язання значно скоротити використання сировини, що найбільш пов'язана із вирубкою лісів: пальмова олія, соя, чай, папір та какао. Наразі компанія покладається на сертифікацію, від інших кампаній, але переходить до процесу верифікації, який використовуватиме супутникові знімки та технологію блокчейн.

Компанія Unilever виробляє великий асортимент протукціїї, від продуктів харчування, напоїв і морозива до пральних порошків і засобів особистої гігієни. В Україні є її майонези Hellmann’s, приправи Knorr, чай «Бесіда» і Lipton, косметичні засоби «Dove», «Чистая линия», «Бархатные ручки», Sunsilk, Timotei, Axe, Dove, Rexona і та багато чого іншого. Багато чого виробляється в Україні на місцевих фабриках.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!