Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак про пріоритети у процесі створення ринкових механізмів скорочення викидів парникових газів

Мінприроди спільно із міжнародними партнерами завершує роботу над розробкою пакету нормативно-правових актів, які дозволять запровадити в Україні надійну систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів у відповідності до вимог європейського законодавства.

Нещодавно Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак  зустрівся з представниками проекту Світового банку «Партнерство задля ринкової готовності» та міжнародної юридичної компанії Baker & McKenzie, щоб обговорити розроблений проект концепції національного пакету законодавства у сфері моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів та напрацьовані рекомендації на основі аналізу законодавства ЄС та Європейських держав у цій сфері.

Остап Семерак наголосив, що встановлення надійної системи звітності є одним із пріоритетів у процесі створення ринкових механізмів скорочення викидів парникових газів. Успішний запуск і експлуатація цієї системи дозволить швидше і ефективніше впроваджувати нову кліматичну політику. У процесі розробки необхідного законодавчого пакету Мінприроди дотримається принципу максимально можливого наближення до законодавства ЄС з врахуванням українських реалій.

По завершенню роботи над законопроектом про засади організації та здійснення моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, його буде винесено на обговорення з усіма зацікавленими сторонами.

Якісна та надійна система моніторингу, звітності та верифікації парникових газів дозволить визначити реальні обсяги викидів парникових газів і стане основою для подальшого переходу до побудови національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Уже в найближчих номерах «Екологія підприємства» ми розповімо детально про подальший перехід до побудови національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Переконайтеся, що оформили передплату на 2018 рік!

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!