Новини

Повернутися до переліку новин

Отримання дозволу на спецводокористування є обов’язковим для тих суб’єктів, які використовують воду в об’ємі від п’яти кубічних метрів на добу

Отримання дозволу на спецводокористування є обов’язковим для тих суб’єктів, які використовують воду в об’ємі від п’яти кубічних метрів на добу

  • Як отримати дозвіл на спецводокористування?
  • Які документи додати до заяви?
  • Які строки надання дозволу на спеціальне водокористування та вартість?
  • Що слід врахувати водокористувачам при видобуванні підземних вод за умови, коли обсяг видобування підземних вод із кожного з водозаборів не перевищує 300 кубічних метрів на добу?
  • У яких випадках можуть бути обмежені права водокористувачів або змінені умови водокористування?

У відповідності до Водного кодексу України для здійснення діяльності у сфері водокористування кожен суб’єкт господарювання обов’язково має отримати відповідний дозвіл, який видається Державним агентством водних ресурсів України та його територіальними підрозділами. Як отримати дозвіл на спеціальне водокористування? Що повинен знати суб’єкт господарювання аби не допустити помилок? Розглядаємо в матеріалі.

Отримання дозволу є обов’язковим для тих суб’єктів, які використовують воду в об’ємі від п’яти кубічних метрів на добу.

На офіційному сайті Кабінету Міністрів України розміщено покрокову інформацію для отримання дозволу на спецводокористування.

Спеціальне водокористування — це забір води з водних об’єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднювальних речовин у водні об’єкти, включаючи забір води та скидання забруднювальних речовин зі зворотними водами із застосуванням каналів.

Спецводокористування здійснюється насамперед для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих, сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських (у тому числі – для цілей аквакультури) та інших державних і громадських потреб.

Для забору та/або використання води в об’ємі до п’яти кубічних метрів на добу, крім тієї, що використовується для виробництва (входить до складу) напоїв та фасованої питної води, дозвіл на спецводокористування не отримується. Всі умови, за яких дозвіл не отримується, наведено у ст. 48 Водного кодексу України.


Зверніть увагу!

Дозвіл на спецводокористування отримується винятково на спецводокористування та встановлює ліміт забору води, ліміт використання води та ліміт скидання забруднювальних речовин.


Стаття з журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №9, 2021 дає вичерпні відповіді на всі важливі питання.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!