Новини

Повернутися до переліку новин

PepsiCo: про проєкт «Чиста вода»

Визнання «ECОtransformation-2020» (ЕКОтрансформація) покликане сприяти формуванню нової системи цінностей, підтримувати лідерів бізнес-спільноти, які попри економічні труднощі формують справжні національні цінності — повагу до своєї землі, піклування про її збереження і процвітання.

Про екологічні аспекти діяльності

Бізнес PepsiCo залежить від води, починаючи від господарств, які вирощують овочі, фрукти для продуктів та закінчуючи самими заводами.

PepsiCo як компанія може відігравати провідну роль у боротьбі за очищення стічних вод, пошуках та впровадженні методів заощадливого використання водних ресурсів.

Зі збільшенням чисельності населення наші обмежені водні ресурси виснажуються, і за даними WWF до 2025 року дві третини населення світу можуть зіткнутися з нестачею води. Але в компанії вважають, що доступ до чистої питної води є основним правом людини.

Про проєкт, що трансформує

Проєкт «Чиста вода» розпочався з Миколаївської області, де розташовані виробничі потужності Компанії.

«До нас, - розповідають в PepsiCo, зверталися дитячі садочки, лікарні, інтернати по допомогу в постачанні питної води. Ця область вже має значний дефіцит питної води, вода з артезіанських свердловин солона та непридатна для пиття та приготування їжі.

Чи відправите ви свою дитину в дитячий садок, знаючи, що вона не буде мати доступу до свіжої питної води чи рукомийників для миття рук? У PepsiCo Україна ми вирішили, що наша роль в тому, аби допомогти дітям отримати доступ до чистої питної води у регіонах, де працюють наші заводи, ми маємо допомогти покращити питну воду в дитячих закладах.

З метою забезпечення стійкої безпеки води та здоров’я дітей місцевих громад, PepsiCo Україна як соціально-відповідальна компанія поставила перед собою декілька важливих завдань у рамках цього проєкту:

Перемагаючи відповідально і опікуючись якістю води для нашого бізнесу, власним коштом забезпечити також доступ до якісної питної води та води для приготування їжі для дітей з місцевих громад на тих територіях України, де працюють заводи компанії.

Піклуючись про найменших, обрати ті дитячі заклади, де якість води терміново потребує покращення (зокрема, у воді висока природна концентрація солей, нітратів, нітритів, марганцю, заліза).

Обрати технічного та сервісного партнера для встановлення та своєчасного обслуговування водоочисного обладнання в обраних закладах.

Обрати адміністративного партнера для реалізації проєкту на місцях та виявлення потреб дитячих закладів.

Поступово та довгостроково реалізовувати проєкт з придбання, монтажу та обслуговування водоочисного обладнання, збільшуючи кількість дитячих закладів-учасників проєкту.

Інформувати громади (в тому числі й дітей) про важливість ощадливого та відповідального споживання водних ресурсів.

Шукати інноваційні методи заощадливого водокористування та очищення стічних вод для застосування на тих територіях України, де працюють заводи компанії.

Реалізація проєкту та його результати

Ми фінансуємо проєкт за власні кошти:

на придбання систем очищення води;
на організацію монтажу;
на своєчасне обслуговування тощо.

Завдяки співпраці з найкращими експертами ринку очищення води, ми знаходимо унікальні належні технічні рішення для кожного закладу задля досягнення найкращої якості води. Наш технічний постачальник та сервісний партнер у проєкті – компанія Ecosoft.

Спілкування з дитячими закладами з питань співпраці у рамках проєкту «Чиста вода» здійснює БФ Благомай.

Основна мета Благодійного фонду «Благомай» — допомогти дітям, які не в змозі повноцінно розвиватися та насолоджуватися життям. Фонд також допомагає дітям з дитячих будинків в адаптації до реального життя в суспільстві.

Фонд відповідає за щоденне спілкування з дитячими закладами, отримання даних про якість води у закладах та вимоги до покращення води. Фонд також збирає інформацію про стан діючих систем очищення води та графік контролю своєчасного обслуговування.

28 жовтня 2013 року відбувся запуск першої установки з доочистки води в Миколаївській області. Станом на жовтень 2020 PepsiCo Ukraine допомогла встановити 49 систем очищення води в дитячих закладах Миколаївської та Київської областей для боротьби з вадами води в цих областях України, де присутня висока природна концентрація солей, нітратів, нітритів, марганцю, заліза. Вже більше ніж 6943 дітей отримали доступ до якісної питної води та води для приготування їжі, яка очищується спеціальним обладнанням безпосередньо на вході в їдальні закладів. Таким чином, досягаємо не лише доочищення води від основних різновидів шкідливих домішок, але й отримуємо поліпшення її смакових якостей.

Піклуючись про довгострокову стійку безпеку води не тільки для бізнесу PepsiCo Україна, але і для громад, ми забезпечили:

отримання якісної води шляхом очищення вже підведеної до закладів води, зокрема її очищення безпосередньо на вході в їдальні дитячих закладів;

збереження і раціональне використання специфічних для місцевих регіонів водних ресурсів;

реалізацію права кожної людини і дитини на доступ до чистої питної води (хоч і у вибраних закладах);

споживання дітьми питної води, яка цілковито відповідає найвищим стандартам якості і безпеки;

позитивний вплив на здоров'я дітей в місцевих громадах;

більшу поінформованість членів місцевих громад, в тому числі дітей, щодо важливості відповідального споживання води.

Довідка про Компанію

PepsiCo є одним з лідерів українського ринку продуктів харчування та напоїв.

Компанія виробляє свою продукцію в 5 категоріях: соки, напої, закуски, молочні продукти, дитяче харчування. Діяльність PepsiCo базується на принципі «Перемагаючи до мети», та впевнена, що її успіх пов’язаний зі сталим розвитком світу. Команда компанії вважає, що постійна трансформація продуктів, відповідальне ставлення до захисту планети та розвитку локальних громад у місцях діяльності PepsiCo дозволяє компанії залишатися успішною та створювати довгострокову цінність для громади та акціонерів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!