Новини

Повернутися до переліку новин

Перший автоматичний моніторинг стану повітря за ініціативи компанії ТОВ «Кроноспан Рівне»

Відбулося відкриття першого сучасного посту автоматичного моніторингу стану атмосферного повітря у Рівненській області за ініціативи компанії ТОВ «Кроноспан Рівне» — члена Професійної асоціації екологів України.

Встановили такий пост у центрі Городоцької ОТГ. Місце забезпечене необхідною санітарно-захисною зоною, має електропостачання та камери відеоспостереження. Комплекс «Aairpointer» вартістю понад 3 млн гривень побудував австрійський виробник MLU-recordum Environmental Monitoring Solutions GmbH, на замовлення компанії ТОВ «Кроноспан Рівне».  Пост встановлений за власні кошти підприємства і вже незабаром безоплатно перейде у комунальну власність Городоцької громади. 

За словами голови Городоцької сільської ради, ТОВ «Кроноспан Рівне» виступило з ініціативою встановлення такого посту моніторингу ще в лютому 2020 року, відразу і  підписали Меморандум про співпрацю.

«Жителі нашої громади, тепер зможуть в онлайн режимі бачити реальний стан якості атмосферного повітря всі шкідливі речовини, які виділяються в процесі діяльності "Кроноспану" фіксуватися і в онлайн режимі передаватися на наш офіційний сайт, де кожен охочий зможе  зайти і подивитись на сьогодні повітря» — зазначив голова Городоцької сільської ради Сергій Поліщук.

«Ми як компанія, яка відкрита для громадськості і особливо, що стосується екологічних питань. Ми теж зацікавлені в тому, щоб громада бачила реальну ситуацію, яка є в навколишньому середовищі, зокрема в повітрі і могла контролювати ступінь забрудненості повітря в самій Городоцькій ТГ» — зазначив виконавчий директор ТОВ «Кроноспан Рівне» Павло Пильтяй.

Обладнання «Airpointer» від австрійського виробникавідповідає стандартам ЄС та сертифіковане до використання в Україні. Модулі будуть вимірювати концентрацію в повітрі ключових для «Кроноспану» речовин  відповідно до звіту з оцінки впливу на довкілля:

  • CH2O (формальдегід);
  • Діоксид азоту та оксид азоту; 
  • Оксид вуглецю;
  • PM10 та PM2.5 (пил);
  • Метеорологічні параметри.

Обладнання що дві години автоматично передавати дані на сайти Городоцької ОТГ та Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА.  Кожен охочих мешканець області зможе з ними ознайомитися. 

Також компанія за власні кошти залучила сертифіковане підприємство для постійного обслуговування обладнання, щоб гарантувати точність його показників.

Місцева громада матиме змогу контролювати концентрації інших речових, які наприклад викидають інші підприємства. Для цього громада може замовити дооснащення обладнання іншими модулям.  
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!