Новини

Повернутися до переліку новин

Подарунки до свят у стилі «еко»

Що подарувати людині, яка відповідально ставиться до екології та піклується про довкілля?

Щоб скоротити екологічний слід від новорічних подарунків, можна купити їх у звичайному магазині, а не через Інтернет, і таким чином зменшити кількість упаковки. Подарунковий папір варто вибрати такий, що робиться з перероблених матеріалів - він не такий яскравий, як глянцевий, але його можна прикрасити за допомогою штампів і малюнків.

Ще краще - дарувати емоції: білети до театру, кіно, на концерт, абонемент у спортзал  або сертифікат на новорічну фотосесію. Але якщо без матеріальних подарунків не обійтися, ми допоможемо вибрати найекологічніші.

Багаторазові горнятка для напоїв
Кожен день мільйони одноразових стаканчиків потрапляють у смітник, залишаючи свій слід на Землі на багато поколінь вперед, адже звичайні стаканчики не переробляються як папір,оскільки містять багато синтетичних матеріалів. Тому екологічна чашка для кави буде чи не найкращим подарунком для людини, що  веде екосвідомий спосіб життя.

Пляшки для води
Подарунком може бути не тільки напій, але і те, у що він налитий. Сьогодні  у продажу є безліч варіантів багаторазових пляшок: компактні варіанти, які в порожньому вигляді можна покласти до кишені; пляшки з вбудованими фільтрами для очищення води,  зроблені з нетоксичних матеріалів і безпечні для здоров’я. Є також і пляшки не тільки для води, але й зберігання фруктів або ягід — такі пляшечки будуть відмінним подарунком для людей, які ведуть активний спосіб життя і дотримуються здорового харчування, адже головна вимога здорового способу життя - випивати не менше двох літрів води на день.

Багаторазові екоторбинки для фруктів та овочів та екосумки
Переваги такого подарунка: екоторбинка стане для власника чудовою альтернативою пластиковим пакетикам, які заполонили супермаркети; вона використовується багато разів та служить кілька років, виготовляється із вторинної сировини, її  легко прати, а стильна екосумка слугуватиме ще й гарним  аксесуаром до вбрання.

Натуральна косметика
Мило та косметика – найпоширеніші подарунки, які дарують на Новорічні свята. Якщо хочете, щоб ваш презент був екологічним, вибирайте  мило і косметику, що створенні з  використанням  тільки натуральних матеріалів. При цьому зверніть увагу на упаковку: краще віддати перевагу твердому милу, а не рідкому, а косметику — купувати в упаковці з перероблених матеріалів.

Цукерки та солодощі
Новий рік - це гори солодощів. До таких асоціацій ми звикли ще з дитячих років, коли отримували в подарунок набори цукерок. Тож навіщо ламати стереотипи? Солодощі, як і раніше, залишаються улюбленими  подарунками для багатьох. А якщо зробити солодощі екологічними?

Подаруйте близьким варення з ягід, зібраних в екологічно чистих районах і виготовлених з використанням тільки натуральних інгредієнтів. Чи натуральний мед у дерев’яній діжці - в такому випадку екологічний буде не тільки сам продукт, але і  його упаковка.

Сонячна зарядка для гаджетів
Такий подарунок знадобиться всім, адже смартфон сідає швидко, а взяти з собою електромережу неможливо  Візьміть із собою сонце!

Одяг та взуття
Подарунком на Новий рік  можуть  бути і одяг або взуття, зроблені з перероблених відходів. Наприклад,  компанія Adidas із виловленого з океану та переробленого пластику  виготовляє  нову лінійку спортивного взуття;  також є розроблене  компанією Stella McCartney взуття з підошвою зі спеціального пластику APINAT, що швидко розкладається у природному середовищі, лінійка взуття німецької компанія Nat-2 з переробленої кави та пластику тощо.

Перелік екоідей для новорічних подарунків можна продовжувати й продовжувати. Зрештою, головним залишається побажання зустріти та щасливо прожити наступний рік із почуттям дбайливого ставлення до довкілля.

Матеріал підготувала Тетяна Хоменко, випусковий редактор журналу «Екологія підприємства»

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!