Новини

Повернутися до переліку новин

Porsche та Boeing спільно розроблятимуть електричне аеротаксі

Компанії Porsche та Boeing підписали меморандум щодо спільного дослідження можливостей преміум-ринку повітряного міського автотранспорту. Партнери розраховують створити повністю електричний апарат з вертикальним злетом і посадкою (eVTOL, electric vertical take-off and landing aircraft).

«Бренд Porsche має намір розширити свою сферу діяльності як виробника спорткарів і стати провідним брендом преміальних транспортних засобів. У довгостроковій перспективі це може означати перехід до третього виміру подорожей», — зазначив Детльов фон Платен, член Виконавчого комітету з продажу та маркетингу компанії Porsche AG. — «Дві провідні світові компанії об'єднають зусилля для співпраці в потенційно ключовому сегменті ринку майбутнього».

У рамках співпраці компанії зберуть міжнародну команду, яка буде працювати над різними аспектами повітряного руху в місті, та розгляне можливі кейси використання нових технологій.

Компанії Boeing і Porsche, а також дослідницька компанія Aurora Flight Sciences, дочірнє підприємство Boeing, працюватимуть над розробкою концепту повністю електричного повітряного транспортного засобу з вертикальним зльотом і приземленням. Над створенням і тестуванням прототипу будуть працювати інженери обох компаній, а також співробітники дочірніх компанії Porsche — Porsche Engineering Services GmbH і Studio F.A. Porsche.

«Основою цієї співпраці є наше прагнення створити безпечну і ефективну нову екосистему руху. Це також відкриває для нас можливість дослідження розробки повітряного міського транспортного засобу в преміум-сегменті в партнерстві з інноваційним автомобільним брендом», — заявив Стів Нордлунд, віце-президент і генеральний директор Boeing NeXt. — «Партнерство Porsche і Boeing — це точна інженерія, стиль та інновації, що прискорюють появу міських повітряних перевезень по всьому світу».

Відзначимо, що організація Boeing NeXt працює над фундаментом екосистеми транспортного руху наступного покоління, в якій безпілотні і керовані транспортні засоби зможуть безпечно співіснувати. На початку поточного року підрозділ зазнало прототип електричного аеротаксі NeXt.

Дослідження, проведене компанією Porsche Consulting в 2018 році, показало, що ринок міського автотранспорту почне швидко розвиватися після 2025 року. Також результати дослідження стверджують, що повітряні рішення дозволять перевозити пасажирів швидше і ефективніше, ніж це роблять традиційні наземні транспортні засоби, а також за нижчою ціною і в більш комфортних умовах.

Нагадаємо, що тільки минулого тижня Hyundai відкрив підрозділ літаючих автомобілів і покликав очолити його колишнього інженера NASA. Роботами в даній області також займаються Airbus, Embraer, Uber, Audi і ін.

Джерело: Itc.ua за матеріалами Porsche

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!