Новини

Повернутися до переліку новин

Працюємо над підвищенням кваліфікації з управління у сфері поводження відходами

Сьогодні у місті Києві PAEU працює над підвищенням кваліфікації екологів та топ-менеджерів природоохоронної діяльності. Вже традиційно навчання відбувається за сприяння Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.

Більше 50 учасників приїхали з різних регіонів України задля спілкування із експертами з управління у сфері поводження відходами.
«Радує те, що інтерес фахівців, як і суспільства в цілому, надзвичайно стрімко зростає.

Зважаючи не те, що на порядку денному у ВР ряд законодавчих змін, усіх нас неодмінно чекають реформи. Сподіваємося, вже невдовзі матимемо довгоочікуваний помітний позитивний ефект для довкілля.

Запровадження економічних інструментів в управлінні відходами вкрай важливі. Саме дієві економічні механізми здатні запустити життєздатний механізм поводження з відходами, у тому числі з НВ.

Реалізацією широкомасштабних освітніх програм для екологів підприємств буде займатися активно Професійна асоціація екологів України. Звісно, особливий акцент треба робити на дітей та молодь. Екотрансформація держави починається з кожного з нас», — зазначила у вступному слові Президент Професійної асоціації екологів України, шеф-редактор журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» Людмила Циганок.

Відкриваючи захід, Кирило Косоуров, голова комітету PAEU з відходів, зауважив, що треба змінювати ментальність екологів та суспільства, бо «насправді сміття знаходиться у голові: те, що відправляється у контейнер — відходи, а те, що відсортоване, — це сировина. І завдання еколога полягає в економії природних ресурсів, мінімізації відходів та активізації роботи з використання вторсировини»

Головним експертом курсу з управління у сфері поводження відходами традиційно є Валентин Щербина, віце-президент PAEU, член редакційної ради журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», досвідчений еколог-практик. Пан Валентин вкотре наголосив на важливості підвищення рівня професійності екологів підприємств.

Експерт поділився своїм досвідом, акцентував увагу учасників курсу на актуальних питаннях та обґрунтував, як еколог може організувати ефективну роботу з поводження з відходами на підприємстві.

Роман Третяк, професор ДЕА, ознайомив учасників курсу з методикою підготовки землекористування підприємства до планової перевірки земінспекцією, акцентував увагу на оцінці ризиків впливу на довкілля, землеустрою та організації ділянки щодо тимчасового складування відходів. Експерт надав практичні кейси «розміщення будівельних відходів на ділянці» та «встановлення зон обмежень навколо режимоутворюючих об’єктів».

Вітаємо учасників курсу з підвищенням обізнаності у питаннях управління відходами на підприємстві.

Переглянути фото заходу ►►►

Важливо! Наступний курс заплановано 10 грудня 2019 року.

Стежте за подіями ►►►

Джерело: ECOBUSINESS Group

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!