Новини

Повернутися до переліку новин

Прем’єр-міністр Україіни обговорив в Брюсселі трансформацію вугільних регіонів України

Як повідомляє видання «Корреспондент», Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із виконавчим віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом трансформацію вугільних регіонів України.

Сторони обговорили важливість впровадження Європейського зеленого курсу (New Green Deal), який має на меті досягнення кліматично нейтральної економіки, а також необхідність участі в цьому процесі якомога більшої кількості країн-партнерів, зокрема України.

За словами українського прем'єра, «...курс України на європейську інтеграцію незмінний, і саме тому уряд активно працює над приєднанням до Зеленого курсу ЄС...».

Шмигаль додав, що в найближчі роки важливо зберегти баланс між економікою, соціальним розвитком і екологією, а також уникнути створення нового «вуглецевого кордону» в Європі.

«Ми готові внести свій вклад у загальні зусилля зі створення кліматично нейтрального європейського континенту і формувати та реалізовувати політику, яка врахує екологічні та кліматичні виклики, постійне фінансування і справедливу трансформацію ключових сфер економіки. При цьому важливо, щоб при формуванні політики ЄС враховували країни, які взяли на себе зобов'язання в рамках угод про асоціацію та Угоди про Енергетичне Співтовариство», — сказав прем'єр-міністр.

Крім цього, сторони обговорили можливість вступу України в Платформу ЄС для вугільних регіонів у змозі трансформації. Основна мета цієї ініціативи — використання міжнародного досвіду у справедливій трансформації українських вугільних регіонів.

Трансформація, як вважає прем'єр, повинна диверсифікувати економіку регіонів, щоб люди могли отримати належну роботу і забезпечити свої сім'ї навіть у мономістах.

«Ми працюємо над тим, щоб наші міжнародні партнери долучилися до процесу справедливої ​​трансформації вугільних регіонів України, як фінансово, так і експертно. У травні ми говорили з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про можливе використання німецького досвіду в цьому процесі. Сподіваємося і працюємо над тим, щоб до відповідного процесу приєдналися наші партнери зі Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Європейського інвестиційного банку», — резюмував Шмигаль.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!