Новини

Повернутися до переліку новин

Про стан забруднення навколишнього природного середовища у м. Києві

Центральною геофізичною обсерваторією імені Бориса Срезневського проводились спостереження за забрудненням  атмосферного повітря  на 16 постах міста Києва.

У квітні рівень забруднення атмосферного повітря загалом по місту характеризувався, як високий. По території міста рівень забруднення відрізнявся: на десяти постах він характеризувався, як високий, на трьох – як підвищений, на одному – як низький.

Загалом по місту у квітні середньомісячні концентрації чотирьох забруднювальних речовин (другого та третього класу небезпеки) перевищували ГДКс.д.: діоксиду азоту – у 3,5 раза, оксиду азоту – у 1,5 раза, формальдегіду – у 1,3 раза, діоксиду сірки – у 1,2 раза.

Середньомісячний вміст фенолу був на рівні 1,0 ГДКс.д.

Середньомісячні  концентрації завислих речовин перевищували рівень ГДКс.д. на Бессарабській площі та проспекті Перемоги в 1,1 раза, на інших постах  середньомісячні концентрації  завислих речовин  були  на рівні  0,5-0,8 ГДКс.д.   Максимальні  разові  концентрації  були  у межах  0,2-0,4 ГДКм.р.

Найбільш забрудненими у квітні були площі Деміївська і Перемоги та проспект Перемоги (поблизу метро Святошин). Високим рівнем забруднення характеризувались також райони вулиць Каунаської, Семена Скляренка, Бессарабської площі, вулиць Академіка Стражеска, Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), Оболонського проспекту та бульвару Лесі Українки.

Підвищений рівень забруднення повітря фіксувався на Гідропарку (район поблизу мосту метро та автомагістралі), вулицях Інженера Бородіна (район ДВРЗ) і Попудренка.

Низьким забрудненням повітря характеризувався проспект Науки (поряд з метеомайданчиком обсерваторії).

Порівняно з березнем 2019 р. рівень забруднення повітря в Києві дещо підвищився за рахунок невеликого зростання вмісту діоксиду і оксиду азоту та фенолу.

У порівнянні з квітнем 2018 р. загальний рівень забруднення атмосферного повітря знизився. Відмічено значне зниження вмісту формальдегіду, деяке зниження – оксиду вуглецю, хлористого та фтористого водню. Поряд з цим у повітрі зафіксовано значне зростання вмісту діоксиду сірки.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Центральної геофізичної обсерваторії

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!