Новини

Повернутися до переліку новин

Прикарпатські річки Прут та Сірет вже мають свою басейнову раду

29 жовтня 2018 року  на Прикарпатті у м. Чернівці було сформовано басейнову раду річок Прут та Сірет.

До складу басейнової ради увійшли представники водокористувачів, науковців, органів виконавчої влади, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність в межах річкового басейну річок Прут та Сірет на території Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Членами басейнової ради стали представники КП «Чернівці-водоканал», КП МТК «Калинівський ринок», ТВД «Чернівецький рибокомбінат», КП «Коломия-водоканал», Національного природного парку «Вижницький», Карпатського національного природного парку, ГО «Новоселицька агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці», Яремчанська міська громадська організація «МАМА-86-Яремче» та інші.

Усього до складу басейновою ради увійшло 25 осіб.

Головою басейнової ради обрано Заячука Мирослава Дмитровича – заступника Голови Чернівецької облдержадміністрації.

Заступником голови басейнової ради обрано Кавулю Андрія Васильовича – начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Секретаріат утворено з представників 2 областей. Зокрема, очолила секретаріат Геніч Мальвіна Мар’янівна – представник Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Читайте також: У вересні цього року в Україні вперше запрацювали нові басейнові ради

Зборами було ухвалено проект Положення про басейнову раду, як основного документа, згідно з яким басейнова рада працюватиме найближчі 5 років.

Голова новоствореної басейнової ради річок Прут та Сірет Мирослав Заячук зазначив: «Басейновий підхід є основним в управлінні водними ресурсами. На цьому рівні повинні прийматись усі управлінські рішення. Я підтримую позицію створення басейнової ради, яка повинна розробляти основні рекомендації, пропозиції та шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних з управлінням водними ресурсами».

Наприкінці засідання представник громадської організації «МАМА-86-Яремче» Марта Корчемлюк зазначила: «Наша організація брала участь в розробці пілотного плану управління басейну р. Прут, який можна в подальшому використати для підготовки фінального плану управління басейном».

Установчі збори пройшли в активній дискусії та сподіваннях на досягнення реальних результатів у важливій місії – досягнення доброго стану вод. 

Джерело:  Державне агентство водних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!