Новини

Повернутися до переліку новин

Рада ратифікувала договір із Францією про покращення водопостачання Києва

Верховна Рада ратифікувала рамковий договір між урядами України та Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення водопостачання у Києві. Угода передбачає надання концесійного казначейського кредиту у розмірі 70 млн євро.

Нагадаємо, що за кредитні кошти будуть реалізовані такі проєкти:

1. Впровадження технології попередження гідроударів на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях.

Технологія попередження гідроударів забезпечить стабільну роботу водопровідного обладнання та мінімізує ризики відключення водопостачання у споживачів через аварійну ситуацію пов’язану з гідроударом, а також вторинного забруднення води у мережі.

2. Впровадження технології очищення промивних вод на Деснянській водопровідній станції.

Проєкт є пріоритетним до реалізації до 2022 року, в рамках запобігання скиданню промивних вод в річку Дніпро після підготовки води, що є однією з основних екологічних проблем м. Києва, яка не вирішувалась десятиліттями.

Після впровадження нової технології очистки промивних вод повністю припиниться скид продуктів очищення питної води в Русанівську протоку. Реалізація проєкту також дозволить скоротити технологічні витрати води на 7-10%, і тим самим заощадити додаткові кошти.

3. Реконструкція двох водоводів діаметром 1 000 мм від Деснянської водопровідної станції ІІ-го підйому з системою контролю втрат води (загальна довжина 2-х ниток 15,2 км).

Водоводи відносяться до основних магістральних мереж міста Києва, які транспортують воду з Деснянської водопровідної насосної станції ІІ-го підйому і постачають центральну частину міста (20-25% населення).

Реалізація цього заходу дозволить значно зменшити втрати питної води та підвищити якість надання послуг з централізованого водопостачання.

Субкредитний договір, що визначає умови використання кредитної позики, буде підписаний між Київводоканалом, Міністерством фінансів України, Київською міською радою та АТ "Укрексімбанк". Між Київводоканалом  та французькою компанією Eiffage Genie Civil буде укладено контракт на виконання робіт з реконструкції об'єктів на суму не менше 70% від суми кредиту.

Джерело: vodokanal.kiev.ua/news

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!