Новини

Повернутися до переліку новин

Рада відправила на повторне друге читання законопроект про стратегічну екологічну оцінку

Таке рішення підтримали 227 народних депутатів

Позафракційний нардеп Остап Єднак

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект № 6106 про стратегічну екологічну оцінку. За проголосували 277 народних депутатів (цьому передувало п'ять голосувань, які не були успішними).

Онлайн-трансляцію засідання вів телеканал "112 Україна".

Документ представив позафракційний нардеп, секретар комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак.

"Завданням законопроекту є визначення сфери застосування стратегічної екологічної оцінки, встановлення порядку її здійснення, механізму проведення транскордонних консультацій, інформування про прийняте рішення та проведення моніторингу виконання стратегій, планів, загальнонаціональних програм, державних цільових програм та програмних документів, включаючи будь-які зміни до них", - сказав Єднак.

Він додав, що дія цього законопроекту поширюється на документи державного планування, які будуть мати вплив на довкілля та здоров'я населення, - і не поширюється на документи державного планування, які стосуються національної безпеки та надзвичайних ситуацій; бюджети, бюджетні програми та фінансові плани, а також програми економічно-соціального розвитку областей, районів та міст, сіл та селищ на короткостроковий період.

"При підготовці до другого читання до законопроекту внесені 40 зауважень і пропозицій нардепів, 20 пропозицій враховані, 20 – відхилені. При доопрацюванні було вдосконалено термінологію і сферу дії законопроекту, уточнені етапи здійснення стратегічно-екологічної оцінки, структура звіту тощо", - додав представник комітету з екологічної політики.

Нагадаємо, у січні поточного року в парламенті не вистачило голосів, щоб відправити до комітету закон про стратегічну екологічну оцінку з правками Порошенка.

Новий законопроект депутати підтримали за основу в травні поточного року 231 голосом.

Джерело: ua.112.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!