Новини

Повернутися до переліку новин

Реформа Державної екологічної інспекції України – один із пріоритетів на 2024 рік

Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець заявив на підсумковій нараді Державної екологічної інспекції у Хмельницькому.  

«Наш трек з обрахунку збитків довкілля має світове значення – вже немає часу зволікати з реформою державного екологічного контролю. Маємо не зволікати і робити реальні кроки у реформуванні. На часі – конкретні цілі й таймлайни», – зазначив Руслан Стрілець.  

Руслан Стрілець назвав завдання, які стоять на цьому шляху:

  • Усунути дублювання функцій держконтролю іншими органами, сконцентрувати їх у межах ДЕІ та перерозподілити фінансування дублюючих органів шляхом створення єдиного ЦОВВ.
  • Посилити репутацію екологічного інспектора. Уже є бачення, що нам потрібно 8000 спеціалістів, обраних за прозорими конкурсами та оновленою системою підготовки.
  • Підвищити заробітні плати. У 2024 році бюджет ДЕІ вже збільшено на 58% – в першу чергу це підвищення рівня заробітних плат та покращення умов праці інспекторів.
  • Створити щонайменше 10 сучасних лабораторій по всій країні.
  • Зробити застосунок ЕкоЗагроза основним інструментом екологічного інспектора. Для нас принципово, щоб у “загальний рахунок” агресору була включена і шкода довкіллю Криму. Торік ДЕІ розпочали роботу з фіксації відповідних фактів за допомогою супутникових знімків. Продовжимо її й надалі.

«Наш трек з обрахунку збитків довкіллю масштабується. Збитки довкіллю, про які ми говоримо на міжнародній арені – це напрацювання наших екоінспекторів. Вони необхідні як для виплати росією репарацій, так і для розвитку унікальних практик на міжнародному рівні: показати екологічну ціну війни, трансформувати майбутні війни та зупинити потенційного агресора», – зазначив Руслан Стрілець.

За словами Руслана Стрільця, Держекоінспекція майбутнього – це орган з дворівневою системою контролю не тільки промислових підприємств або об’єктів забруднення, але й збереження живої природи.

 

Джерело: Міндовкілля

 

Також читайте:

Чи буде екологічна інспекція проводити перевірки планові у 2024 році?

Чи може екологічна інспекція проводити планову перевірку сезонного підприємства, зокрема цукрового заводу, коли воно не функціонує?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!