Новини

Повернутися до переліку новин

Ресурсоефективність – спільний вектор для розвитку

Національна конференція «Екомодернізація української промисловості: від ресурсоефективності до циркулярної економіки» відбулася 16 грудня у форматі онлайн. Захід організовано в рамках проєкту UNIDO «Сприяння адаптації та впровадженню ресурсоефективного та чистого виробництва шляхом створення і роботи Центру більш чистого виробництва в Україні», донорами якого є Швейцарія та Австрія, та в рамках програми «Європейський Союз для довкілля» (EU4Environment), яка фінансується Європейським Союзом, – враженнями від події ділиться Центр ресурсоефективного та чистого виробництва на своїй сторінці у Facebook.

На конференції були представлені здобутки, переваги, успіхи і виклики проєкту UNIDO, який виконувався Центром ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні 8 років поспіль. Водночас захід анонсував продовження діяльності Центру і підвищення ресурсоефективності підприємств України у фокусі економіки замкненого циклу в рамках проєкту EU4Environment, який триватиме до 2022 року включно.

В рамках двох панельних дискусій конференції було висвітлено дуже важливі та взаємопов’язані між собою теми: ресурсоефективність – шлях до розвитку промисловості, та циркулярна економіка як інструмент для покращення бізнесу. Такий симбіоз відіграє важливу роль у формуванні екологічної та економічної політики і піднімає важливі питання, такі як підвищення продуктивності ресурсів, зменшення впливу на навколишнє середовище та покращення добробуту населення.

Захід зібрав понад100 учасників, які мали змогу дізнатись про стимулювання підприємств до енергоефективності, кредитування і фінансування впровадження ресурсоощадних заходів для промислового сектору.

Виступи представників компаній були об’єднані спільною думкою – кожне промислове підприємство, незалежно від його розміру та сфери діяльності, повинне обрати для себе єдиний вектор для розвитку, і це – ресурсоефективність. Багато уваги було приділено і передумовам та перспективам переходу на принципи циркулярної економіки в Україні.

За матеріалами www.recpc.org.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!