Новини

Повернутися до переліку новин

Різдвяне пиво. В Амстердамі зварили «пінне» з непотрібних ялинок

Спеціалісти голландської броварні Lowlander зварили пиво Winter IPA на основі гілок перероблених різдвяних ялинок. Напій став логічним завершенням кампанії з мінімізації відходів From Tree to Tipple («Від дерева до напою»), в межах якої броварня збирала непотрібні ялинки.

Кампанія стартувала у грудні минулого року. Головна мета її полягала у зменшенні кількости відходів, а також у можливості «перетворити відходи на щось смачненьке», пише видання Fortune.

Акція From Tree to Tipple розпочалася, після того як її ініціатори зрозуміли, що на Різдво в Нідерландах продали 2,5 мільйони ялинок, які після свят «опиняються на вулиці як сміття». Ресторани та бари Амстердаму, міський ботанічний сад та волонтери збирали викинуті на узбіччя ялинки. Усього було зібрано близько тисячі дерев, з яких вдалося отримати 600 кг голок.

У результаті вийшло легке світле пиво з ароматами вічнозеленого лісу та присмаком цитрусових і хмелю. «Ялина — це не типовий інгредієнт, який можна знайти у пиві, проте він надає напою певної ботанічної якости», — кажуть пивовари.

«Окрім того, що ми зробили смачне пиво, ми ще побачили ефективність нашої ідеї: дуже багато людей відгукнулося на ініціативу мінімізації відходів», — кажуть ініціатори акції From Tree to Tipple.

Пиво Winter IPA радять поєднувати з м’ясом, морепродуктами та сирами: наприклад, з м’якими вершковими сирами або запеченим камамбером. Вартість однієї пляшки — 2,7 євро. Подарункову коробку з п’ятьма банками Winter IPA можна придбати за 15 євро.

Пиво, до речі, має величезний успіх, через що броварня Lowlander хоче продовжити цю традицію і зварити нову партію «різдвяного пива» наступного року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!