Новини

Повернутися до переліку новин

Розроблення методики визначення належності лісових територій до пралісів, квазіпралісів і природних лісів розпочато

Днями за ініціативи Мінприроди відбулася засідання експертної групи з розроблення методики визначення належності лісових територій до пралісів, квазіпралісів і природних лісів, участь в якому взяли представники Мінприроди, Держлісагентства, ВО «Укрдержліспроект», Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Директор департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Віктор Клід зазначив, що розроблення  концептуальних підходів та норм методики, необхідні для визначення і подальшого збереження унікальних лісових екосистем нашої країни.

«Це великий крок для збереження унікальних ділянок дикої природи. До цього часу в країні не було методики, яка б чітко  ідентифікувала  належності лісових територій до пралісів, квазіпралісів, природних лісів. Застосування методики закладе основу для належного збереження та таких територій  та надання їм статусу  об’єктів природно-заповідного фонду. Важливо, щоб  в  методиці були враховані законодавчі норми та міжнародні зобов’язання України», - зазначив Віктор Клід.

Учасники наради домовилися вже найближчим часом провести  консультації громадськістю.  Крім того, обговорено  можливості  обмеження господарського використання потенційно ідентифікованих територій пралісів, визначених у рамках відповідного проекту WWF.

Джерело: menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!