Новини

Повернутися до переліку новин

Ще один крок для запуску Глобальної платформи оцінки збитків довкіллю внаслідок війни: Міндовкілля та PricewaterhouseCoopers підписали Меморандум про співпрацю

На полях Міжнародної конференції «United for Justice. United for Nature» Міністр Руслан Стрілець та партнер PwC у Німеччині Штефан Хайсснер підписали Меморандум про співробітництво.

PwC Німеччина – це професіонали з великим досвідом судових розслідувань, спорів і міжнародного арбітражу.

«Із партнерами працюватимемо над архітектурою Платформи, а також над методологією оцінки шкоди довкіллю внаслідок війни. Німецькі колеги надаватимуть підтримку Уряду України у зборі доказів про екологічні злочини росії. Плануємо реалізувати і пілотні проєкти за повним треком: від фіксації таких злочинів до визначення збитків та підготовки позовів», – повідомив Руслан Стрілець.

Очільник Міндовкілля нагадав, що за час повномасштабного вторгнення Держекоінспекція вже зафіксувала понад 2,5 тисячі злочинів росії проти українського довкілля. Рік тому сума нарахованих збитків сягала близько 26 млрд євро. Сьогодні вона вже зросла вдвічі та становить 55 млрд. євро.

«Ми не припиняємо працювати над тим, щоб окупант поніс справедливу відповідальність за кожен сантиметр знищеної української землі, а також над тим, щоб кожний агресор у майбутньому чітко знав – руйнувати довкілля у будь-якому куточку планети це дорого і доведеться платити», – наголосив Руслан Стрілець.

Дякуємо колегам за підтримку ініціативи України. Цей Меморандум – ще одне свідчення того, що у нас спільні цінності та цілі з усім цивілізованим світом.

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!