Новини

Повернутися до переліку новин

Ще раз про питання впровадження системи МЗВ в Україні

З 1 січня 2021 року набирає чинності Закон України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів». Впровадження системи МЗВ (моніторингу, звітності та верифікації) дозволить Україні розпочати торгівлю квотами на парникові викиди.

Як наголосив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, екоінспекція отримає повноваження в частині контролю за викидами: «Згідно з законом, на Держекоінспекцію також покладено низку обов’язків – перевірка даних у звітах про викиди, планах моніторингу тощо. Впродовж трьох місяців після подачі таких документів посадовими особами підприємств інспекція може ініціювати позапланову перевірку. Під час такої перевірки перевіряється достовірність інформації, вказаної у звітах чи планах» 

Експерти ПАЕУ неодноразово наголошували, що готуватися до новацій 2021 року щодо процедури МЗВ треба терміново! Оператори установок, на які поширюються вимоги щодо моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, будуть зобов’язані визначати обсяги викидів своїх установок і звітувати про них відповідно до вимог законодавства та затвердженого плану моніторингу, отже необхідно:

  • привести технічну документацію у відповідність до теперішнього стану підприємства; зареєструвати установки, з яких здійснюються викиди парникових газів, у Державному реєстрі установок;
  • розробити план моніторингу та документацію, яка підтверджує дані викидів парникових газів.

Чи готові фахівці підприємств відповісти на питання:

  • Що робити задля виконання вимог Закону про МЗВ? Коли робити? Як робити?
  • Як впровадити моніторинг на своїй установці вже з січня 2021 року?
  • Що таке верифікація та навіщо ї проводити? Які вимоги до верифікатора висуває законодавство? Як вибрати верифікатора і що від нього очікувати?
  • В чому криється взаємодія сторін: оператор, верифікатор, уповноважений орган, Національне агентство з акредитації України, Державна екологічна інспекція?

Відповіді на ці запитання від консалтерів та верифікаторів, які вже мають практичний досвід роботи з впровадження МЗВ в Україні, ви можете отримати, замовивши ВІДЕОЗАПИС «Напередодні 2021 року: моніторинг, звітність, верифікація парникових газів»


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!