Новини

Повернутися до переліку новин

Що змінилося після скасування екологічної експертизи?

Саме цьому питанню була присвячена прес-конференція, що 13 березня о 15-30 відбулася в Укрінформі. Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, Директор ПРООН в Україні – Янтомас Хімстра, Представник ЄС в Україні Беренд де Гроот більше ніж годину говорили щодо Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”, якому вже два місяці. Згідно цього закону і відповідно до вимог Угоди про асоціацію та європейських директив, впроваджено нову європейську модель процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД) замість скасованої екологічної експертизи.

Як будуть розгортатися події далі? - це питання дуже цікавило журналістів. Серед них були і представники “Екології підприємства”. Разом з іншими ЗМІ ми дізналися про перші результати щодо кількості поданих заявок українським бізнесом до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, ознайомилися з датами перших громадських слухань, передбачених процедурою ОВД, питаннями, з якими найчастіше підприємці звертаються до адміністраторів реєстру у процесі освоєння нової екологічної процедури.

Чого-чого, а запитань від наших колег дійсно вистачало. Більше за інших спікерів на них відповідав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. «За два місяці дії нового закону ми у реєстрі спостерігаємо наростаючу тенденцію подання документів. На сьогодні  маємо 200 розпочатих процедур. Очікуємо, що за 2018 рік така кількість досягне 1000», сказав він, а трохи пізніше зауважив, що оцінка впливу на довкілля передбачає проведення широких громадських слухань за прозорою і чітко врегульованою процедурою.

Що ж, тема складна, запитань багато і не на всі є відповіді. Але ми будемо спостерігати за ситуацією, що складається, та повідомляти про всі найцікавіші факти.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!