Новини

Повернутися до переліку новин

Сіверський Донець поступово очищується від забруднення амонієм

Вміст солей амонію у Сіверському Донці зменшується. Про це проєкту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії розповів начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергій Трофанчук.

«Станом на 23-25 січня показник амонію сольового у ріці Сіверський Донець на 540 км по течії становить 0,62-0,91 міліграма на кубічний дециметр (мг/дм3), на 527 км по течії 1-1,28 мг/дм3, що свідчить про його зменшення у порівнянні з кінцем 2020 року», – зазначив він

У грудні 2020 року було зафіксовано збільшення показнику амонію у річці Сіверський Донець в межах Харківської та Донецької областей в 1,5-3 рази. Це, за інформацією профільних відомств, не є рідкістю для осінньо-зимового періоду.

«З метою стабілізації ситуації ухвалено рішення щодо коригування режимів роботи основних регулюючих водосховищ Печенізького та Оскільського для збільшення скидів на 2 м3/с по кожному, що дозволить активізувати процеси розбавлення місцевим стоком, акумульованим у цих водосховищах», – розповів Трофанчук.

За його словами, суттєве зменшення показнику амонію сольового відбудеться протягом 5-7 діб за умови стабілізації ситуації вище за течією ріки Сіверський Донець в межах Харківської області. Наразі вода в Донецькі області є в межах санітарних норм для питних потреб, інформують у відомстві.

Раніше директор департаменту житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації Сергій Гончаренко повідомляв, що забруднення Сіверського Донця спричинено водою річки Уда, притоки Сіверського Дінця. За його словами, «найімовірнішим джерелом забруднення визначили міські водоочисні споруди № 2, так звані Безлюдівські очисні споруди комплексу «Харківводоканал».

Джерело: https://www.radiosvoboda.org/a/news-siverskyi-donez-zabrudnennya/31069804.html

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!