Новини

Повернутися до переліку новин

Створено найекологічніше взуття у світі

Американська компанія з випуску одягу і аксесуарів United By Blue спільно з канадським виробником чобіт SOLE розробили кросівки Jasper Wool Eco Chukka, для виготовлення яких використовуються тільки матеріали, безпечні для навколишнього середовища. Про новинку розповідає TreeHugger.

Підошва кросівок зроблена з подрібнених і спресованих винних корків, устілки — з еластичного піноматеріалу з водоростей, а шнурівки — з бамбукових волокон. Взуття обшите мериносовою вовною й утеплене хутром бізона, доставленим з ранчо (в іншому разі матеріали були б відправлені скотарями на звалище).

Як стверджує виробник, ці матеріали роблять предмет одягу не тільки екологічним, а й зручним: кросівки легкі, дихають і годяться для будь-якої пори року. Вартість пари стартує зі 105 дол. США.

Щоб замінити пластмаси на більш стійку альтернативу, в 2008 році фірма SOLE запустила найбільшу в Північній Америці кампанію зі збору та переробки винних корків ReCORK. На сьогодні в її розпорядженні перебуває понад 100 млн корків.

Компанія United By Blue, створена в 2010 році, у свою чергу, спеціалізується на виробництві одягу з пластикових пляшок, автомобільних шин і старої техніки. Вона зібрала вже понад 700 кг сміття, і за кожну продану пару Jasper Wool Eco Chukka обіцяє видалити додаткові 0,5 кг відходів із вод Світового океану.

Щорічно в світі виготовляється 23 млрд пар взуття, які згодом потрапляють на звалище. Значна частина «взуттєвого» сміття містить пластик, який виділяє токсичні речовини в атмосферу і розпадається на мікрочастинки. Кросівки Jasper Wool Eco Chukka не повністю розкладаються, але, за словами творців, для їх виробництва потрібно набагато менше ресурсів, ніж для виробництва звичайних кросівок.

Фото: United By Blue

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!