Новини

Повернутися до переліку новин

Сучасні технології для виявляння загорянь: пілотний проєкт будівництва системи моніторингу пожежної безпеки у зоні відчуження

У Чорнобилі буде створено smart-систему моніторингу пожежної безпеки, – про це повідомляє Міндовкілля на своєму офіційному сайті.

Державне агентство України з управління зоною відчуження та Vodafone працюють над пілотним проєктом із будівництва системи моніторингу пожежної безпеки на території зони відчуження. Першим кроком до цього стало розширення покриття Чорнобиля високошвидкісним мобільним інтернетом 4G у діапазоні 900 МГц та встановлення там базової станції.

«Сучасні технології відкривають широкі можливості для миттєвого виявлення загорянь у лісовій місцевості. Завдяки співпраці із Vodafone у Чорнобилі запрацює технологія NB-IоT, яка побудована на концепції «інтернету речей» та дозволяє безпечно і швидко передавати інформацію між об’єктами. А це, у свою чергу, дає можливість миттєво реагувати на пожежні ситуації та локалізовувати їх. Я вже неодноразово наголошував, що ефективне запобігання виникненню пожеж напряму залежить від технічного оснащення та застосування smart-технологій. До того ж, розширення мобільного покриття сприятиме розвитку інвестиційної та туристичної привабливості одного з найпотужніших українських магнітів», – зауважив Роман Абрамовський, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України.

За інформацією Vodafone, технологія NB-IоT забезпечує високий стандарт безпеки – шифрування та аутентифікацію на базі SIM-карти, недоступні в інших технологіях. Окрім того, вона дозволяє оптимізувати енергоспоживання, збільшуючи термін життя батарей девайсів до 10 років. При цьому, ємність мережі значно вища, ніж у голосової мережі.

Наступним етапом підготовки до запуску «пілоту» стане тестування роботи тепловізорів, які будуть встановлені на висоті та охоплять значну територію. За допомогою відеокамер та тепловізорів нова система ефективно та вчасно виявлятиме місце займання.

Джерело: https://mepr.gov.ua/

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!