Новини

Повернутися до переліку новин

В Ізраїлі почали випробовувати електричну дорогу для бездротової зарядки транспорту

Муніципалітет Тель-Авів-Яффо запустив пілотний проект з облаштування бездротових електричних доріг для зарядки громадського транспорту в Тель-Авіві.

 

Джерело: УНІАН


Це перший подібний проект в Ізраїлі, повідомляє прес-служба муніципалітету.

 

Електрична дорога довжиною 600 метрів була побудована на 2-кілометровій ділянці дороги між залізничною станцією Тель-Авівського університету і терміналом в Рамат-Авіві.

Пілотний проект дозволить їздити по маршруту спеціально обладнаним електробусам, які можуть заряджатися безпосередньо від електричної інфраструктури, що знаходиться під дорогою.

 

Випробування технології, як очікується, триватимуть близько двох місяців, після чого електробуси почнуть регулярні рейси з пасажирами, які їдуть до Університету Тель-Авіва.

Даний проект є частиною муніципальної політики, що надає велике значення електромобілям і зменшенню забруднення повітря в місті.

 


"Це буде реалізовано за допомогою будівництва електричних доріг для заохочення енергонезалежного громадського транспорту; розміщення електрозарядних станцій в місцях загального користування; і прийняття інноваційних ініціатив і технологій в різних сферах, включаючи транспорт", - наголошується в прес-релізі.


 

Влада міста також зазначає, що будівництво електричної дороги для зарядки громадського транспорту зробить Тель-Авів першим містом у світі, яке широкомасштабно впровадило технологію зарядки автобусів. Також, такі дороги матимуть значний вплив на поліпшення якості повітря.

 


"Ми постійно працюємо над скороченням забруднення повітря в місті, і наш стратегічний план дій з підготовки до кліматичних змін поставив боротьбу із забрудненням на перше місце в екологічному порядку денному муніципалітету. Якщо пілотний проект буде успішним, ми оцінимо, разом з Міністерством транспорту, його розширення в інших місцях міста", - сказав мер Тель-Авіва Рон Хулдаї.


 

Заступник мера Мейтал Лехаві додав, що можливість заряджатися безпосередньо від дороги позбавить від необхідності створювати зарядні станції і бути "прив'язаними" до них.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!