Новини

Повернутися до переліку новин

ТОП-5 оригінальних українських екостартапів, відомих у світі

Екологічні винаходи набувають все більшого поширення у світі. Особливо креативні в цьому напрямку європейські країни та економічні «тигри» Східної Азії, але й Україна не відстає, а в дечому навіть може дати фору найтехнологічнішим країнам світу. Добірка п’яти унікальних вітчизняних екологічних стартапів з’явилася на сторінці в Facebook депутата Київради Костянтина Ялового.

 Фотоапарат з паперу. Одна з найцікавіших розробок українських винахідників під іменем Jollylook. Це розкладний фотоапарат, виготовлений повністю з переробленого паперу і картону. Тут немає електроніки – тільки папір, пара лінз і картриджі для отримання миттєвих фотографій, як в Polaroid. Компактна камера з вінтажним дизайном нагадує перші фотокамери ХІХ століття. Один картридж дозволяє отримати 10 аналогових знімків, кольорових або чорно-білих.

 Recycle Map – дуже корисний сервіс з мапою, на якій нанесені пункти утилізації різних типів відходів: батарейок, ламп, пластику. Розробники ресурсу зважають, що в середньому одна людина щорічно викидає 300 кілограмів сміття, але в Україні, де вторинної переробки майже не існує, важливо привчити людей до правильного сортування. Для цього і була створена інтерактивна мапа з адресами, куди нести сміття на повторну переробку.

 Вічний блокнот. Кілька років тому троє молодих людей, одному з яких було лише 16 років, створили стартап Nuka. Раніше вони списували по 5 великих блокнотів на рік і потім вирішили створити вічний екологічний записник. І їм це вдалося! Блокнот виготовлений із синтетичного паперу на основі пластику. Його аркуші не рвуться і не бояться води, працювати можна навіть під дощем.

 EFFA: зубна щітка з паперу. Любите мандрувати? Тоді беріть з собою у подорожі вітчизняні одноразові паперові зубні щітки. Стартап Effa розробив екологічну зубну щітку із переробленого паперу. 2018 року винахід визнали одним з 5 найкращих стартапів світу.

 Stock-Factory. Це ще один унікальний український проєкт, який рятує довкілля. Це онлайн-платформа, де можна продати або передати на благодійність товари, термін зберігання яких завершується. За словами розробників, це дасть змогу скоротити обсяги знищення якісних товарів на полицях магазинів і зменшить вуглецевий слід. Проєкт отримав всесвітнє визнання – ставши одним з екодосягнень 2018 року.

За матеріалами пресслужби Костянтина Ялового

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!