Новини

Повернутися до переліку новин

Трансформація ДЕІ: яких реформ очікувати найближчим часом

«Трансформація Держекоінспекції: реформи, які врятують довкілля» – такою була центральна тема прессніданку з Головою Державної екологічної інспекції Андрієм Мальованим.

У планах Держекоінспекції на наступний рік – продовження територіальної реформи та створення на базі колишніх обласних інспекцій семи нових округів. Такий крок дозволить не лише зменшити адміністративні витрати інспекції, а і посилити нагляд за дотриманням екологічного законодавства. «Внаслідок такої реструктуризації у новостворених структурах буде, зокрема, збільшена кількість екоінспекторів за рахунок оптимізації витрат», – пояснив голова ДЕІ.

Перший етап територіальної реформи ДЕІ відбувається вже зараз і передбачає створення 3 нових округів. Зокрема, Миколаївську та Одеську області об’єднують у Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу, Запорізьку та Херсонську області – у Державну екологічну інспекцію Південного округу, а Дніпропетровську та Кіровоградську області – у Державну екологічну інспекцію Придніпровського округу.

Другий етап реформування передбачає створення ще 4 округів, в які буде об’єднано  Вінницьку й Хмельницьку, Львівську та Тернопільську, Сумську й Чернігівську, а також Луганську та Харківську області. Також у Кривому Розі діятиме частина центрального апарату ДЕІ – Офіс чистого довкілля, який зосередиться на перевірках найбільших забруднювачів довкілля.

Також, зі слів керівника ДЕІ, у планах – продовжити процес цифровізації служби, який є одним із пріоритетних напрямків подальшого реформування. З державного бюджету має надійти фінансування на розробку проєкту; вже зараз готове технічне завдання для створення електронного кабінету інспектора, що відбудеться у наступному році. Він висловив сподівання, що завдяки підтримці міжнародних донорів буде змога наповнити матеріально-технічним обладнанням електронний кабінет та створити моніторинговий центр Держекоінспекції.

«Наша мета не збільшити кількість збитків, збільшити кількість штрафів, а саме прийти до того, щоб порушники природоохоронного законодавства знизили тиск на довкілля», – відзначив Андрій Мальований.

Після презентації представники преси мали змогу поставити голові ДЕІ свої запитання, які переважно торкалися як тем щодо подальших реформ  Держекоінспекції, так і  суто «прикладних», як-то поводження з відходами на підприємствах та моніторинг викидів в атмосферне повітря.

Пресслужба ЕБГ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!