Новини

Повернутися до переліку новин

Три гідроелектростанції найближчим часом з’являться у Житомирі

Найближчими роками влада Житомира планує реалізувати інвестиційні проекти з розвитку джерел альтернативної енергії. На сесії міської ради депутати розглянуть три проекти з встановлення на гідроспорудах (дамбах), які знаходяться вздовж річки Тетерів, трьох гідроелектростанцій. Всі конкурси фірми-інвестори вже виграли та незабаром почнуть будувати й самі міні-гес.

За умовами конкурсу ТОВ «Свободна енергія» зобов’язується за власний кошт зробити капітальний ремонт гідротехнічної споруди. Ще одне ТОВ «Житомиркомунсервіс», яке виграло конкурси на реалізацю двох інших гідроелектростанцій, зобов’язалося підтримувати у належному стані та зробити капітальний ремонт дамби. Крім того, власним коштом вони реконструюють повітряну лінію електропередач «Дениші» та замінять трансформаторну станцію.

Внаслідок реалізації цих інвестиційних проектів бюджет Житомира щорічно отримуватиме понад три мільйони гривень, а також збереже кошти, які мали б бути витрачені на капітальний ремонт гідроспоруд. Такі роботи оцінюють в понад 50 млн. грн.

Отриману альтернативну енергію фірми продаватимуть за «зеленим» тарифом. В Житомирі планують оголосити конкурс на бідівництво ще однієї ГЕС – на гідротехнічній споруді, що знаходиться поряд з паперовою фабрикою. У міській раді завершують процедуру її передачі у комунальну власність.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!