Новини

Повернутися до переліку новин

У 39 містах України проведено моніторинг якості повітря

За даними мережі спостережень національної гідрометслужби було здійснено оцінку стану забруднення атмосферного повітря у містах України за перше півріччя 2020 року.

Дані, отримані у 39 містах на 129 стаціонарних постах, свідчать, що загалом для України у першому півріччі 2020 р. середні концентрації шкідливих речовин перевищували середньодобові гранично допустимі концентрації (ГДКс.д.) з формальдегіду – в 2,3 раза, з діоксиду азоту – в 1,5 раза; вміст фенолу досяг рівня 1,0 ГДКс.д.

За середніми концентраціями у першому півріччі перевищення ГДКс.д. зафіксовано з діоксиду азоту -  у 25 містах, формальдегіду – у 24, завислих речовин – у 7, фенолу – у 8, оксиду вуглецю – у 3, аміаку та оксиду азоту – у 2, діоксиду сірки – в одному місті.

У першому півріччі 2020 р. у м. Маріуполь Донецької області рівень забруднення повітря (за комплексним індексом забруднення атмосфери) оцінювався як дуже високий. У 10-ти містах України рівень забруднення характеризувався, як високий: це Кам’янське, Одеса, Дніпро, Кривий Ріг, Київ, Миколаїв, Херсон, Черкаси, Запоріжжя, Кременчук.

У порівнянні з попереднім роком у 16-ти містах спостерігалось зниження рівня забруднення атмосферного повітря (за КІЗА), найбільш помітне – у Дніпрі, Миколаєві, Луцьку, Лисичанську. У 8-ми містах країни рівень забруднення підвищився, найбільше – у Кременчуці та Черкасах.

Дуже високий та високий рівень забруднення повітря був обумовлений здебільшого значними середніми концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю та завислих речовин, - йдеться в огляді національної гідрометслужби.

 

Пресслужба ЕБГ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!