Новини

Повернутися до переліку новин

У Чернівцях облаштують «екопарковки»

Чернівецькі депутати підтримали петицію щодо облаштування в місті «екопарковок», яка була зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій та набрала понад 250 голосів.

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин  міської ради при підготовці містобудівних умов і обмежень, архітектурно-планувальних  вимог на проектування нового будівництв обов’язковою вимогою визначатимуть облаштування «екопарковок».

Крім того, департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради рекомендуватиме замовникам будівництва житлових та нежитлових будівель включати «екопарковки» у проекти будівництва різноманітних житлових, офісних приміщень, торгових, розважальних комплексів та інших центрів для широкого доступу громадськості.

Для облаштування екопаркінгу використовують спеціальні газонні решітки. Їх укладають на підготовлену основу, заповнюють родючим ґрунтом і засівають газонною травою. Екологічні парковки  сприяють збереженню у місті зелених зон, естетичного вигляду газонів, упереджують появу на них слідів від коліс автомобіля.

Окрім того, за допомогою фахово облаштованої екопарковки без спеціальної системи водовідведення можна укріпити грунт на автостоянках, під’їздних шляхах до гаражів, біля  спортивно-оздоровчих закладів та місць культурного відпочинку.

Екопарковка пропускає воду, зберігаючи існуючу екосистему. На такій парковці  не можна залишати автомобілі довше трьох діб, щоб не пожовкла трава, забороняється ремонтувати та мити машини, таку парковку взимку не можна обробляти сіллю та реагентами, для догляду за травою не рекомендують використовувати газонокосарки, їх важче прибирати від сміття та снігу, вони потребують більш вартісного обслуговування, ніж звичайні парковки.

Багато  українських міст вже мають досвід використання екопарковок у дворах житлових масивів, парках та  скверах. Зазвичай екопарковки облаштовують на прибудинковій території житлових комплексів, біля громадських споруд, в місцях паркування велосипедів, скверах, паркових зонах.

Джерело: Чернівецька міська рада

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!