Новини

Повернутися до переліку новин

У Шостці біля великих хімічних підприємств встановлять лазерні датчики вимірювання викидів

На сесії Шосткинської міської ради 5 березня 2019 року підняли питання роботи екологічної лабораторії, яка б могла максимально оперативно взяти проби повітря і води, адже в Шостці неодноразово піднімалася проблема хімічних викидів. Про це повідомляє Шостка.інфо

Міський голова Микола Нога поінформував, що після екологічної катастрофи 2015 року лабораторія в місті відновила роботу, але є проблема: у її працівників немає права прийти на підприємства з перевіркою. Питання має бути врегульовано на державному рівні.

Нещодавно місцева влада прийняла рішення біля великих хімічних підприємств міста встановити стаціонарні датчики, що дають змогу вимірювати забруднення повітря. «Ми чітко знаємо, де, що відбувається. Ми знаємо, хто цю пічку запустив ... У Шостці Нічого ніхто НЕ сховає», — відверто сказав Микола Нога.

За його словами, обладнання для вимірювання забруднення повітря буде встановлене біля ТОВ «Фармхім», ПАТ «Фармак», ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів». Йдеться про сучасні лазерні датчики (цікаво, що подібні встановлені в Берліні), які будуть показувати забруднення повітря. Також в Шостці з'явиться невелика метеорологічна установка.

Міський голова повідомив, що розробляється додаток до смартфону. У режимі реального часу шосткинці зможуть відстежувати ситуацію щодо забруднення повітря.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!