Новини

Повернутися до переліку новин

Україна презентувала розроблену нову модель управління водними ресурсами на прикладі річки Дністер

Україна презентувала на міжнародному саміті «Вода та клімат» в Італії останні напрацювання щодо змін у підходах до управління водним сектором. Про це повідомив заступник Міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Микола Кузьо.

На саміті зібралися експерти з усього світу напередодні зустрічі сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Паризької угоди в листопаді у Бонні. Обговорити роль водних ресурсів у  контексті майбутніх кліматичних змін таких як паводки, посухи та деградація екосистем, що матимуть значні демографічні, економічні та екологічні наслідки. При цьому українська сторона презентувала розроблену нову модель управління водними ресурсами на прикладі річки Дністер.

За словами Миколи Кузьо, політика України грунтується на кількох складових. Зокрема, на впровадженні європейських водних Директив та міжнародній співпраці, включно з  ЄЕК ООН та ОБСЄ, які доклали багато зусиль, щоб Україна почала змінювати підходи до управління воджними ресурсами, а також на співпраці з Молдовою, зокрема  в рамках недавно ратифікованого Договору про захист та сталий розвиток Дністра. «Важливо продовжувати і тримати заданий темп», — наголосив посадовець.

Довідка! 7 червня 2017 року Верховна Рада ратифікувала Договір між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!