Новини

Повернутися до переліку новин

Україна розпочала роботу над оновленням додатків до Угоди з ЄС

Про це йшлося під час онлайн зустрічі заступниці Міністра з питань європейської інтеграції Ірини Ставчук з експертами та громадськістю. 

«Для Міністерства виконання Угоди про Асоціацію з ЄС має високий пріоритет. Найбільшими останніми досягненнями у цій сфері є прийняття і впровадження законів у сфері змін клімату. Йдеться про схвалення засад моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, поводження з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами. Найближчим часом Міністерство очікує розгляду у Верховній Раді законопроектів «Про управління відходами», «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення», «Про Смарагдову мережу», - сказала Ірина Ставчук.

Заступниця Міністра згадала про прогрес в імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС. Одним із напрямків якої є запровадження в Україні досліджень якості води за європейськими стандартами. Для цього в Україні вже працюють дві лабораторії моніторингу якості поверхневих вод на Івано-Франківщині і Донеччині. Навесні відкриють ще дві - у Вишгороді та Одесі. Вони перевірятимуть якість води на сучасному обладнанні за міжнародними стандартами.

Ірина Ставчук представила напрацювання з оновлення Додатків ХХХ і ХХХІ Угоди з ЄС. Ці зміни запропоновані Європейською стороною і знаходяться на узгодженні. Міндовкілля приймає коментарі щодо включення та оновлення відповідного додатку Угоди з ЄС. 

Нагадаємо, що консультації відбулися за участю Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля». Представниця центру Наталія Андрусевич ознайомила з рекомендаціями щодо оновлення Додатків ХХХ та ХХХI до Угоди з ЄС.

Джерело: https://mepr.gov.ua/news/36768.html

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!