Новини

Повернутися до переліку новин

Україна увійшла до Ради Глобального екологічного фонду

Україна увійшла керівного органу  Ради Глобального екологічного фонду. Тепер ми представлятимемо в ній інтереси так званого Сусідства, до якого входять 13 країн (Албанія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Грузія, Македонія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Сербія та Україна). Про це повідомляється на сайті Мінекології та природних ресурсів.

Глобальний екологічний фонд (ГЕФ)  - найбільше джерело фінансування проектів, спрямованих на поліпшення стану глобального навколишнього середовища. Він виділив 9,2 мільярдів доларів з власних коштів і залучив більше 40 мільярдів доларів в порядку співфінансування для реалізації понад 2600 проектів в країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою.

ГЕФ надає гранти на здійснення проектів у  галузях: біорізноманіття, зміна клімату, міжнародні води, деградація земель, захист озонового шару та стійкі органічні забруднювачі

За словами заступника Міністра екологіі та природних ресурсів України з питань євроінтеграції Миколи Кузя, участь в керівному органі Глобального екологічного фонду допоможе посилити співпрацю між ГЕФ та країнами Сусідства щодо спільної реалізації проектів, спрямованих на покращення стану довкілля.

«Це є підтвердженням міжнародної підтримки і визнанням нашими зарубіжними партнерами значних зрушень України в рамках діяльності Глобального екологічного фонду. Ми повинні не забувати, що Рада Фонду займається розробкою, затвердженням, переглядом та оцінкою політики щодо заходів, фінансованих ГЕФ, а також переглядом та затвердженням Робочої програми. Вважаю, що це важливий момент для України», - пояснив Микола Кузьо.

Представлятиме Україну та Сусідство у Раді Глобального екологічного фонду начальник відділу міжнародного співробітництва Мінприроди Владислав Марушевський.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!