Новини

Повернутися до переліку новин

Унікальна альтернатива ПАРам у засобах для прання від Запорізького «Полімера»

Ситуація в Україні відображає загальносвітову тенденцію відмови від використання шкідливих для здоров’я людини та навколишнього середовища хімічних речовин і перехід на безпечні та екологічно чисті засоби для прання та догляду за домівкою.

Підприємство було засноване у 1992 році і являє собою, багатопрофільний концерн, який охоплює п’ять напрямів діяльності: електротехнічне, механічне, пластмасове, деревообробне та хімічне виробництва.

ПП ВКФ «Полімер» - єдине підприємство в Україні, яке освоїло виробництво сесквікарбоната натрію (так званої, трони) і, на його основі, налагодило лінію по випуску екологічно чистого прального порошку під ТМ TRONA.

Трона, єгипетська сіль, знайома людству вже понад 6000 років. З давніх-давен, трону використовували як засіб гігієни, що допомагав зберегти природну красу та молодість. Ця речовина має антибактеріальну та протигрибкову дію, високу миючу та відбілюючу здатність, пом’якшує жорстку воду, запобігає утворенню накипу на нагрівальних елементах прального обладнання та ін..

Сесквікарбонат натрію (трона) – високоякісний продукт, конкурентоздатний за своїми характеристиками на світовому рівні, який виготовляється унікальним енергоекономним методом кристалізації цільового продукту з содобікарбонатної суспензії. Трона  володіє дезінфікуючими властивостями, стабільним хімічним складом та стабільним лужним балансом. 

Найголовніше – трона екологічно чистий продукт, який не забруднює навколишнє середовище, не викликає алергії, захворювань шкіри та подразнень.

Трону застосовують у газоочищенні повітря, у складі побутової хімії, для підтримання якості води у басейнах, у тваринництві, фармацевтиці та косметології.

Налагодивши виробництво сесквікарбонату натрію, технологи хімічного цеху «Полімера» не зупинились і  пішли ще далі. Наступним важливим кроком стало  створення унікального екологічно чистого прального порошку на основі трони. Так навесні 2020 року, на ринку України з’явилась нова торгова марка «TRONA». 

ЕКО порошки представлені лінійкою, котра містить три види прального засобу: TRONA Universal – для прання білих та кольорових речей з бавовняних, лляних і синтетичних волокон; TRONA Color – для прання кольорових виробів; TRONA Sensitive – для прання дитячої білизни, виробів з бавовняних і лляних волокон.

Наявність у складі прального порошку ТМ TRONA сесквікарбонату натрію, надає йому наступні унікальні властивості:

  • він сприяє знешкодженню бактерій, шкідливих мікроорганізмів і грибків, видаляє неприємні запахи;
  • дозволяє порошку легко розчинятися навіть у холодній воді, виполіскуватися без слідів і зберігати структуру тканини та колір;
  • порошок повністю видаляє забруднення жиром, маслами, а також плями від трави, чаю, кави, фруктів, дезодорантів, парфумованих речовин.

Порошки ТМ «TRONA» гіпоалергенні, не містять фосфатів, цеолітів та барвників,  виполіскуються без слідів і зберігають структуру тканини. Вони мають високу миючу та відбілюючу здатність, низький вміст поверхнево-активних речовин, біорозклад яких перевищує 90%.

Порошок не впливає на роботу водоочисних споруд, не завдає шкоди навколишньому середовищу, ґрунту та водним джерелам. Не отруйний по відношенню до рослин. Всі інгредієнти, які застосовуються в рецептурі ЕКО прального порошку «TRONA», сертифіковані згідно ISO 14024, на продукцію видано екологічний сертифікат №UA.08.002.508 «Зелений журавлик». Порошки TRONA володіють ніжним ЕКО ароматом «ALPINE FRESH ECOLABEL», спеціально замовлені з Італії для даної торгової марки.

ЕКО пральні порошки  ТМ TRONA відмінно дезінфікують і видаляють неприємні запахи, підходять для чутливої та дитячої шкіри. Істотно пом’якшують жорстку воду і запобігають утворенню накипу на нагрівальних елементах пральних машин. Всі ці фактори дозволяють значно знизити витрату прального порошку при автоматичному та ручному пранні, а також економити фінансові та енергетичні ресурси. 

Офіційна презентація пральних порошків ТМ TRONA відбулася 15 жовтня 2020 року на IV Спеціалізованій екологічній виставці «ЕКО ФОРУМ – 2020» в Козак палаці у Запоріжжі.

Детальніша інформація на сайті trona.in.ua.
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!