Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд підтримав створення Дніпровсько-Тетерівського національного природного парку

14 серпня 2019 року під час засідання Кабінету Міністрів України, членами Уряду було підтримано Указ Президента України «Про створення Дніпровсько-Тетерівського національного природного парку».

«Сьогодні було зроблено, що ще один крок до створення  на території Вишгородського та Іванківського районів Київської області нового національного природного парку. Крім того, цим рішенням ми розширимо карту природно-заповідні територій України та збільшимо її 30402,3 гектара. А це означає, що унікальні дикі території  будуть збережені, а неподалік столичного мегаполісу з’явиться ще один еко-плацдарм для розвитку еко-туризму, еколого-освітньої, природоохоронної та наукової діяльності», - сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

За його словами, унікальний куточок дикої природи, доступ до якого десятки років був обмежений, отримає природо заповідний статус і стане доступним для відвідування.

«Територія соснових лісів, боліт, озер та заплав річок Сухолуччя тривалий час була  улюбленим місцем елітного полювання спочатку радянсько-партійної верхівки, а потім друзів Януковича. Нині це - унікальна лісова та водно-болотна фауна, в якій живуть червонокнижні  птахи та звірі, отримала шанс стати національним  природним парком», - розповідає Міністр.

Він також підкреслив, що далі справа, за рішенням Президента України.

Остап Семерак також нагадав, що цього року було підписано 12 Указів Президента України про розширення площ ПЗФ на більше 80 тис га. Створено три нових НПП НПП  - «Бойківщина» на Львівщині, «Нобельський» на Рівненщині та «Кам’янська Січ» на Херсонщині.

«Мінприроди спільно з величезною та потужною командою природоохоронців України задали гарний темп роботи на благо Природи. Добре було б, щоб він був підтриманий, і жодні політичні зміни, не стали  на заваді сталого майбутнього унікальної української природи», - підкреслив міністр.

Джерело: офіційний портал Мінприроди України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!