Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні почали продавати органічний посуд із висівок

Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні.

Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростів, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря. Повідомляє #шотам

Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.
Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ложки. Такий посуд достатньо твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання ним можна годувати тварин і птахів. Повністю розкладається за 30 днів.

Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.

Biotrem – це польська технологічна фірма, що опрацьовує технологічний процес виробництва посуду і упакувань одноразового використання з органічної сировини.

Запатентована інноваційна технологія дозволяє фірмі виробляти біодеградуючий одноразовий посуд з екологічної сировини, такої як пшеничні і кукурудзяні висівки, продукти переробки маніоку, водорослів, а також полімерів на рослинній основі. Завдяки цьому Biotrem може виробляти тарілки, миски, чашки без необхідності використання пластифікаторів та інших хімічних сполук. Продукти Biotrem не тільки безпечні і повністю біодеградуючі, але також редукують потік відходів і допомагають рятувати природне середовище.

Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів.

Фото: instagram.com/biotrem_eu

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!