Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні запустили систему моніторингу за викидами парникових газів

З 1 січня 2021 року в Україні запрацював механізм моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Це важливо для подальшої співпраці з Європейською комісією та впровадження Україною Європейського зеленого курсу, а також для співробітництва з різними країнами у сфері зміни клімату в рамках Паризької угоди.

«Саме система МЗВ у майбутньому дозволить правдиво оцінити прогрес України у скороченні викидів парникових газів. Вже у 2022 році ми отримаємо перші достовірні та верифіковані дані моніторингу», - повідомив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський на заключній конференції проєкту Світового банку «Партнерство задля ринкової готовності».

За його словами, Україна досягла значних результатів у побудові системи МЗВ, функціонування якої є частиною наших зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС. Це дозволить запровадити торгівлю квотами на викиди парникових газів.

«Запровадження інструментів вуглецевого ціноутворення в України сприятиме скороченню викидів парникових газів, що є стратегічною ціллю державної політики України. Така кліматична політика сприятиме перебудові нашої економіки та запровадить нові стандарти життя», - акцентував Богдан Боруховський.

Нещодавно Світовий банк запустив нову ініціативу «Партнерство задля впровадження ринків», до якого готове долучитися Міндовкілля. Це стане вагомим внеском у впровадження інструментів вуглецевого ціноутворення в Україні.

Довідково: Проект «Партнерство заради ринкової готовності» – глобальна ініціатива групи Світового банку створена для впровадження нових підходів до скорочення викидів парникових газів за допомогою ринкових механізмів і встановлення ціни на вуглець.

Тринадцять країн є донорами ініціативи. Дев’ятнадцять країн-учасниць отримують фінансову та міжнародну технічну допомогу для впровадження інструментів скорочення викидів парникових газів. Україна з 2011 року отримує таку допомогу. В Україні проект «Партнерство заради ринкової готовності» здійснюється з 2016 року.

Його мета – надати сприяння Україні в розробці і впровадженні системи моніторингу, звітності і верифікації викидів парникових газів та надання аналітичної підтримки впровадження системи торгівлі квотами на викиди парниковими газами згідно з Угодою з ЄС.

Джерело: mepr.gov.ua


 

25 лютого – 12 квітня 2021 NEW! ІНТЕНСИВ-КУРС «Екологічна безпека підприємства», онлайн-заняття. Курс з актуальних питань природоохоронного законодавства, підготовки до перевірки, судової практики, поводження з відходами на підприємстві, очищення ґрунтів та рекультивації земель, вимог до створення ЛОС, очистки стічних вод, отримання дозволів, нормування викидів забруднюючих речовин, сучасних технологій очищення газів та експлуатації ГОУ, екологічної звітності, екологічних платежів та розрахунків, лабораторних вимірювань, ОВД та СЕО, СЗЗ та інше.


Участь платна

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!