Новини

Повернутися до переліку новин

Відмова від хлору

Програма «Стоп хлор» є важливою частиною довгострокової стратегії розвитку Київводоканалу, де екологічна складова є однією з основних.

Ми вже давно почали шукати інші більш сучасні рішення для знезараження води, ніж перевірений роками, але збитковий та небезпечний у транспортуванні і зберіганні рідкий хлор.

Попри те, що хлор - достатньо якісний реагент для знезараження води, ми вирішили відмовитись від нього на вимогу суспільства, що чекає від нас води без присмаку і запаху хлору, а також тому, що наші водопровідні станції, які раніше розташовувалися майже на околиці міста, зараз, через появу нових районів, опинилися серед житлових, офісних та громадських будівель, а значить і склади з потенційно небезпечним газ-хлором тепер знаходяться в межах житлової забудови. Крім того, утримання хлорного господарства досить складний і дороговартісний процес.

Київводоканал ретельно вивчив закордонний досвід і серед різних варіантів знезараження обрав ті, що будуть найбільш ефективними для наших водопровідних станцій.

Сьогодні вже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, знезаражується без участі хлору за допомогою більш безпечних та екологічних реагентів.

Всі артезіанські водопровідні станції були модернізовані і зараз знезаражують воду гіпохторитом натрію, а на Дніпровській водопровідній станції побудовано цех з виробництва діоксиду хлору. В результаті кияни отримали більш смачну воду без зайвих запахів та присмаків.

Повна відмова від хлору запланована на 2022 рік, коли буде модернізована і Деснянська водопровідна станція, де зараз проходять дослідження з підбору оптимального реагента.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!