Новини

Повернутися до переліку новин

Відповідальні кроки по зменшенню впливу виробництва на довкілля компанії «L'Oréal»

В суспільстві поширена думка, що зелене виробництво просто спричиняє за собою введення контролю за забрудненням навколишнього середовища або програм утилізації при виробництві товарів. Однак реальність така, що "зелені" виробничі процеси прагнуть звести до мінімуму вплив виробничого процесу на навколишнє середовище на кожному етапі. Зелене виробництво-це бізнес-стратегія, яка фокусується на прибутковості за рахунок екологічно чистих операційних процесів.

Розглянемо, які кроки щодо екологічної модернізації може прийняти підприємство на прикладі косметичної компанії «L'Oréal». Компанія зареєстрована у Парижі, а її головний офіс розташований у передмісті французької столиці Кліші. Наразі у компанії є представництва та виробництва у багатьох країнах світу. З 2015 по 2019 роки чистий прибуток у компанії щороку становив більше 3 мільярдів євро. Останні два десятиліття компанія реалізує чимало екологічних проєктів:

  • З 2005 року компанія скоротила викиди CO2 своїх заводів і розподільних центрів на 78% в абсолютному вираженні, перевищивши свій первинний цільовий показник в 60% до 2020 року, в той час як обсяг виробництва збільшився на 37% за той же період. Один із методів, яким компанія цього досягла, є встановлення поблизу заводів сонячних панелей.
  • В кінці 2019 року біля L'Oréal було 35 вуглецево-нейтральних об'єктів (тобто вони використовували 100% поновлювану енергію), включаючи 14 заводів.
  • Отримала оцінку "а" у всіх трьох рейтингах CDP - захист клімату, управління водними ресурсами, збереження лісів протягом 4 років поспіль.
  • В 2018 році компанія досягнула ціль викидати на звалище 0% відходів зі всіх заводів та розподільчих центрів. На території заводів організований роздільний збір відходів.
  • З 2011 року до 2019 року скоротили на 12% викидів CO2, пов’язаних з транспортом продукції (у грамах СО2 на одиницю продажу на км).
  • На 51% знизили споживання води на заводах та роздільних центрах з 0,723 до 0,350 (в літрах на готовий продукт). Все тому, що особлива увага приділяється технологіям для очищення води. Завдяки модернізації локальних очисних споруд заводи домоглися рециркуляції 70% стоків води і ставлять перед собою мету стати «сухими» заводами, збільшивши цей показник до 95%.
  • У 2020 році L'Oreal оголосила про співпрацю з французьким піонером біохімії Carbios, спрямованим на створення методу розчинення пластикових відходів з використанням ферментів.
  • 59% сировини L'Oréal виробляється з відновлюваних джерел.

До 2025 року компанія планує не випускати упаковку, яка буде визначена як проблемна, а на 100% робити упаковку із матеріалів, які є багаторазовими, такими, що переробляються або компостується. Планується, що середній перероблений зміст або відповідно біо-заснований зміст в пластиковій упаковці становитиме 30%.

Прес-служба Ecobusiness Group
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!