Новини

Повернутися до переліку новин

Як екотрансформується компанія Interface?

Боротьба за чисте довкілля неможлива без рішучих значних кроків великих компаній, чиї виробництва завдають йому значної шкоди. Розглянемо, які кроки зробила компанія Interface, — виробник покриттів для підлоги, в тому числі килимової плитки, вінілової продукції і гумових покриттів.

Перші зобов’язання щодо скорочення викидів компанія взяла на себе у 1994 році. Наступного року спеціалісти компанії розробили систему переробки відходів, яка передбачає збір матеріалів з ціллю попередити захоронення використаної підлогової плитки на сміттєвих полігонах, а також розробили схему контролю і оцінки результатів застосування екологічно-відповідальних методів.

В 1996 році Interface почала співпрацювати з постачальниками ниток з ціллю розвитку виробництва переробленого нейлону. А вже у 2000 році компанія випустила колекцію килимової плитки, яка скорочує об’єм відходів при укладці та збільшує ефективність утилізації і повторної переробки. Наступного року компанія презентувала нову підкладку, яка на 81 % складається з перероблених матеріалів. У 2010 році компанія представила перший продукт, який повністю складається з перероблених ниток.

У 2012 році компанія разом з Зоологічною громадою Лондона починає програму по збору викинутих риболовних сіток для переробки в нитку та використання у новій продукції. З моменту початку реалізації даної програми було зібрано понад 224 метричних тонн викинутих рибальських сіток. В 2017 році компанія представила концепцію, в основі якої лежить модель килимової плитки з негативною емісією вуглекислого газу. Підкладка складається з шарів біопластичних полімерів, виготовлених з натуральних олій і смол з додаванням наповнювача з переробленого вапняку. Ці матеріали рослинного походження утримують більше вуглецю в порівнянні з матеріалами традиційних підкладок, завдяки чому така підкладка має негативний показник вуглецевої емісії.

Починаючи з 1995 року, компанія зібрала з сміттєвих полігонів більш 135 мільйонів тонн килимових матеріалів і їх відходів, включаючи килимову продукцію конкуруючих виробників. І значну частину цього обсягу переробили в нову продукцію. Тільки за останні 3 роки компанія переробила або пристосувала для інших цілей понад 9 мільйонів тонн вживаних килимових матеріалів, які були отримані назад від клієнтів.

Також компанія вирішила для свого виробництва у місті Лагранж, штат Джорджія, США замітити використання природного газу на газ зі звалищ. Для цього компанія звернулася до інженерів-містобудівників з пропозицією створити систему, яка дозволяє використовувати місцевий полігон для захоронення відходів в якості джерела відновлюваної енергії. Працюючи в тісному контакті з містом протягом багатьох років, компанія Interface стала споживачем газу зі звалища для свого виробничого підприємства, зменшивши свій негативний вплив на навколишнє середовище завдяки відмові від використання природного газу.

Завдяки застосуванню різних методів та підходів до екотрансформації виробництв, компанії Interface вдалося досягти таких показників в порівнянні з показниками 1996 року:

  • На 96 % зменшити викиди парникових газів у атмосферу;
  • На 89 % перевести виробництва на відновлювальні джерела енергії по всьому світу та на 99 % у ЄС та США;
  • На 89 % зменшити споживання води;
  • На 92 % зменшити кількість відходів, які вивозять на звалище;
  • На 69 % зменшити вуглецевого сліду килимової продукції;
  • Продукція на 54 % складається з матеріалів вторинної переробки чи біологічного походження;
  • На 46 % зменшити енергоспоживання.

Джерело: interface
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!