Новини

Повернутися до переліку новин

Як General Motors зменшує негативний слід виробництва та кількість відходів?

Інвестиції в екологічну модернізацію виробничих потружностей показують ріст позицій компанії у рейтингу сталого розвитку, дозволяють зберігати конкурентоспроможність на ринку відповідати високим сучасним вимогам. 
Розглянемо, які кроки на шляху до модернізації виробництв зробив американський автомобільний концерн «General Motors», який виробляє вантажні і пасажирські автомобілі в 37 країнах і продає їх в 192 країнах.

  • Система фарбувальних цехів Bowling Green Assembly почала використовувати вапняк для уловлювання надлишкового розпилення - практика, яка дозволяє усунути більше 400 тонн відходів фарбового мулу на рік.
  • У 2019 році концерн завершив переведення 23 майданчиків на повне забезпечення енергії з відновлюваних джерел, в тому числі на збірному заводі в Арлінгтоні, штат Техас, який повністю працює від енергії вітру.
  • У другому кварталі 2020 року концерн здійснив найбільший сонячний проект потужністю 300 МВт в Мічигані за допомогою зеленої тарифної угоди, завдяки чому всі ГМ-ділянки в Південно-Східному Мічигані обслуговуються DTE на відновлюваній енергії, включаючи глобальну штаб-квартиру в Детройті та Технічному центрі Уоррена.
  • На чотирьох найбільших ринках - США, Китаї, Бразилії та Канаді, понад 75 відсотків обсягу в 2019 році містили технологію зупинки-запуску, що дозволяє двигуну автомобіля відключатися при зупинці або холостому ходу. Ці двигуни забезпечують економію палива приблизно від 3 до 5 відсотків, значно зменшуючи викиди CO2 для споживачів, які стикаються з тривалим простоєм. На сьогоднішній день в США технологія зупинки і запуску врятувала клієнтів GM 293 мільйони галонів пального та 2,61 мільйона метричних тонн викидів CO2 за весь час експлуатації їхніх автомобілів.
  • Перехід на постачальників, в яких упаковка складає в середньому від 35 до 55 відсотків вмісту, який переробляється у гофровані коробки, а дошки з покриттям складаються із 100 відсотків переробленого матеріалу.
  • Команда дизайнерів GM дарує шкіру брухту, вінілу та синтетичної замші Коледжу творчих досліджень для використання студентами моди, а також дарує обрізки шкіри Corvette компанії Pingree, бізнес у Детройті, який працевлаштовує ветеранів зі значною працею. Команда виробників Pingree вручну виготовляє цю шкіру на спеціальні аксесуари під брендом Corvette.
  • У 2019 році GM переробив близько 14 мільйонів кілограмів бетону та незабрудненого асфальту, 27,5 мільйона кілограмів металобрухту та 216 000 кілограмів пластику, що утворився під час будівництва. Перероблений матеріал був відправлений до акредитованих відходів для регенерації. Крім того, глобальні об'єкти GM повторно використали 11,5 мільйона кілограмів бетону та незабрудненого асфальту.
  • В Центрі Відродження в Детройті, де штаб-квартира GM організували програму компостування. Усі орендарі офісів та ресторани комплексу площею 5,5 мільйонів квадратних футів зараз беруть участь у програмі, розділяючи свої харчові відходи у спеціальні сміттєві контейнери, розміщені на кожному поверсі.  Обрізки використовуються для створення багатого поживними речовинами компосту, який використовується в міських садах по всьому місту, включаючи сад на даху GM Beaubien Garage. Продукти з саду Боб'єна передаються місцевому ресторану Andiamo Riverfront, який робить пожертви, рівні вартості їжі, організації, яка обслуговує бездомних у Детройті. Лише у 2019 році в Центрі Відродження було компостовано 33 384 кілограми клаптиків.

Концерн також інвестує у такі проєкти:

 -  У Мічигані концерн інвестує 2,5 мільярди доларів у два складальні заводи. Перший, Orion Township, вироблятиме Chevrolet Bolt EUV, який розроблений та розроблений за вдосконаленою версією удостоєної нагород архітектури Bolt EV. Другий завод, Детройт-Гамтрамк, стане першим заводом збірки GM, який на 100 відсотків буде присвячений виробництву електромобілів. На цьому майданчику, де працюватиме 2200 людей, буде вироблятися різноманітна повністю електрична вантажівка та позашляховик, включаючи GMC Hummer EV та спільний електричний самохідний автомобіль Cruise Origin.
 -  До 2025 року концерн збирається виділити більше 20 мільярдів доларів капіталу та інженерних ресурсів на електромобілі та програми автономних транспортних засобів (AV).

А як наші компанії екотрансформуються? 

Про шлях до мінімізації впливу на довкілля – в проєкті «ЕКОтрансформація-2021» вже з 1 квітня!
Про проєкт - ecoaward.ecolog-ua.com

Джерело www.gm.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!