Новини

Повернутися до переліку новин

Як компанія Unilever зменшує негативний вплив своїх виробничих потужностей

У розвинених країнах спостерігається тенденція, що споживачі з більшою ймовірністю придбають товар виробника, який турбується про довкілля та робить рішучі кроки для зменшення викидів небезпечних викидів у довкілля. 

Розглянемо, які кроки у цьому напрямку зробила нідерландсько-британська компанія «Unilever», один з світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії.

  • З початку 2020 року компанія постачає 100% електроенергію з відновлюваних джерел енергії в операції по всьому світу. Це означає, що компанія зараз купує електроенергію з відновлюваних джерел енергії, щоб живити всі заводи, офіси, НДДКР, центри обробки даних, склади та розподільчі центри. В даний час об'єкти Unilever у понад 20 країнах мають сонячні установки на місці. Наприклад, близько 90% електроенергії, яку компанія використовує в Мексиці, виробляється за рахунок енергії вітру. На Філіппінах компанія зараз постачає всю електроенергію з геотермальної електростанції.
  • Щоб задовольнити потреби в опаленні та гарячій воді, компанія вивчає нові відновлювані технології. Сюди входять теплові насоси, концентрована сонячна енергія, біогаз, біомаса та водень. Компанія виробляє власний біогаз на деяких ділянках, використовуючи побічні продукти виробничих процесів. Наприклад, Marmite допомагає забезпечувати енергією компанії Burton у Великобританії - побічний продукт із виробничого процесу перетворюється на біогаз для котлів. У Великобританії та Ірландії заводи в Траффорд-Парку та Корку забезпечуються комбінацією відновлюваної електроенергії з мережі та відновлюваного біометану (також відомого як біогаз) - як і наші офіси в Сурреї та Лондоні. Біометан утворюється в результаті анаеробного травлення, яке перетворює неїстівні харчові відходи та стічні води в енергію.
  • До кінця вересня 2020 року компанія поступово відмовилася від вугілля, за винятком трьох заводів, які безпосередньо використовують вугілля, і шести об'єктів, що використовують вугілля опосередковано через придбану електроенергію з вугілля.
  • Варіанти скорочення викидів CO2 включають повніші вантажівки, більш ефективні транспортні засоби та альтернативні види палива з низьким рівнем вуглецю. Компанія використовує стиснений природний газ (СПГ) як альтернативу дизельному паливі в Індії, Туреччині та США. Компанія використовуємо гібридні транспортні засоби - дизельні та електричні - в Мексиці з 2017 року, а в мексиканському флоті є понад 200 електромобілів.
  • З 2004 року компанія придбала близько 2,9 мільйона морозильних камер, що містять природні холодоагенти, і обов’язково, щоб будь-які нові морозильні камери, які купуються, використовували HC, а не HFC.
  • Компанія працює над створенням розумних продуктів, які полегшують споживачам використовувати менше води у своїх будинках. Спреї для сухого прання Love Home та Planet виготовляються лише з 0,02% води, яка використовується у звичайній білизні у Великобританії. Пральний порошок Rin використовує до половини води, необхідної для полоскання, що полегшує процес прання споживачам у дефіцитних для води регіонах. Також компанія розробляє продукти, в яких взагалі не використовується вода, такі як новий бренд по догляду за волоссям, «хороший матеріал», який включає шість кондиціонерів, що не змиваються.

В результаті:

  • На 65% викиди CO2 від енергії за тонну продукції знизилися з 2008 року.
  • На 47% водозабір на тонну продукції знизився з 2008 року.

А як наші компанії екотрансформуються? 

Про шлях до мінімізації впливу на довкілля – в проєкті «ЕКОтрансформація-2021» вже з 1 квітня!

Про проєкт

Джерело: www.unilever.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!