Новини

Повернутися до переліку новин

Як побудувати бізнес в гармонії з навколишнім середовищем? Як зробити бізнес більш екологічно стійким?

Більш екологічно стійкий розвиток вашої компанії може допомогти вам скоротити витрати, контролювати ризики, підвищити репутацію і створити нові можливості для бізнесу.

Наприклад, ви можете скоротити використання сировини або енергії, використовувати поновлювані ресурси і за рахунок цього освоїти нові ринки для більш ефективних або інноваційних продуктів. 

Поряд з користю для суспільства і навколишнього середовища підвищення екологічної стійкості безпосередньо впливає на фінансові показники вашої компанії.

Гарна новина полягає в тому, що бізнес може запустити програму сталого розвитку, спробувавши такі прості прийоми:

1. Повна ресурсовіддача

Можна використовувати природні ресурси більш економно, підвищивши їх продуктивність в 10 або навіть 100 разів. Необхідно скорочувати залежність від енергії і матеріалів, одержуваних з ресурсів, видобутих із надр землі. Це допоможе  вирішити проблему виснаження природних ресурсів.

2. Інвестиції в природні ресурси

Слід відновлювати, підтримувати і розширювати екосистеми, щоб підтримувати суспільство і потреби нашого бізнесу. Екологічно стійкий бізнес шукає способи скоротити використання викопного палива за рахунок використання природного або альтернативного палива.
Також можна заохочувати співробітників користуватися альтернативними видами транспорту, такими як велосипеди або громадський транспорт.

3. Екологічне перепланування

Можна використовувати замкнену виробничу систему, в якій відходи виробництва і утилізація після закінчення терміну служби використовуються повторно в якості ресурсу, а не відправляються на звалище! Крім того, необхідно усунути хімічні та техногенні токсичні речовини з виробничих процесів.

4. Послуги замість товарів

Можна замінити продукти послугами або здавати їх в оренду замість продажу. Якщо продукт застарів або не підлягає ремонту, його можна переробити для вторинного використання або модернізувати повернутий продукт.

5. Відповідальне споживання

Хоча це звучить як оксюморон, відповідальне використання продуктів знижує потребу в матеріалах і зменшує пов'язані з ними відходи і забруднення. Варто заохочувати відповідальне споживання, навчаючи споживачів приймати більш обґрунтовані рішення про свої покупки, враховувати місце походження продукції, умови виробництва, інгредієнти, упаковку, екологічність життєвого циклу продукту і інші критерії пов'язані з екологічною стійкістю. 

Нові форми власності компанії і розподілу прибутку гарантують більш справедливий розподіл успіху компанії між співробітниками та іншими зацікавленими сторонами. Варто уникати будь-якого неуважного втручання в здатність людей задовольняти їх основні потреби.

Принцип орендуй-використовуй-поверни дозволить працювати відповідно до концепції «Від колиски до колиски» (Cradle to cradle) Вільяма Доно і Майкла Браунгарта.

  • «Будинки, подібно до дерев, виробляють більше енергії, ніж споживають, і очищають свої власні стічні води»
  • «Заводи виробляють стічні води, що є питною водою»
  • «Продукти після закінчення строку їх корисного використання не стають марними відходами, а можуть бути викинуті на землю, щоб розкластися і живити рослини, тварин і грунт; або можуть повернутися у виробництво як високоякісна сировина для нових продуктів»
  • «Мільярди і навіть трильйони доларів, зекономлені на матеріалах, акумулюються щороку і використовуються для задоволення потреб людства і природи»
  • «Транспорт покращує якість життя при доставці товарів і послуг»
  • «Світ достатку, а не обмежень, забруднень і відходів».

Поліпшення екологічної стійкості не може бути досягнуто через одну людину або підприємство. Кожен повинен брати участь в цьому процесі. 

Сьогодні кожен керівник може довести своє лідерство і прихильність здоровому і безпечному майбутньому, приєднавшись до лідерів підприємств, які роблять вибір на користь екологічної стійкості.

Ми об’єднуємо тих лідерів і ті бізнеси, які зробили вибір на користь стійкості!

Долучайтесь до цьогорічного проєкту «ЕКОтрансформація», щоб популяризувати найкращі рішення! Команда Ecobusiness Group вже вчетверте поспіль вивчає найефективніші рішення 

Детальніше

Прес-служба Ecobusiness Group
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!