Новини

Повернутися до переліку новин

Як зменшує свій вуглецевий слід виробник автомобільних шин «Bridgestone»?

У наші дні все більше і більше великих компаній намагаються зменшити свій вуглецевий слід і стати екологічними, і деякі з них роблять це, одночасно отримуючи високі рейтинги аналітиків акцій та сильну підтримку споживачів. 
Розглянемо, які способи для екомодернізації використовує японська компанія, виробник автомобільних шин «Bridgestone», який за обсягами виробництва займає перше місце в Японії та друге місце у світі.

  • Одним із зусиль, спрямованих на досягнення нейтрального рівня вуглецю, компанія Bridgestone Group працює над мінімізацією викидів CO2 шляхом максимізації енергоефективності та розширення використання відновлюваної енергії на виробництві та інших об'єктах. 

Три виробничі потужності шин (Більбао, Пуенте-Сан-Мігель та Бургос) та одна установка для шинних шин (Усансоло), усі в Іспанії, отримували 100% електроенергії з відновлюваних джерел у 2018 році. Крім того, три установки в Європі (Татабаня, Угорщина , і Stargard і Познань, Польща) живляться на 100% відновлюваною електроенергією в 2020 році. Дев'яносто відсотків електроенергії, споживаної на європейських заводах, надходить з відновлюваних ресурсів.

  • Завод Wuxi (Китай) та завод Пуна (Індія) почали використовувати електроенергію, вироблену великомасштабними сонячними генераторами енергії, встановленими на дахах об'єктів, з постачальниками електроенергії у 2019 році.
  • У Японії станом на 31 грудня 2019 року чотири виробництва шин Bridgestone Group (Торісу, Точігі, Кітакюсю та Куруме), Технічний центр хімічних та промислових продуктів (Йокогама) та Освітній центр глобального виробництва (Токіо) запровадили сонячну фотоелектричну енергію системи.
  • Bridgestone Коста-Ріка (BSCR) представив котел на біомасі для виробництва тепла для свого заводу в Сан-Хосе в 2014 році. Компанія успішно зменшила викиди СО2 на об'єкті приблизно на 50 відсотків, замінивши оливи деревними гранулами як паливо для котла. Ця ініціатива BSCR допомагає Республіці Коста-Рика досягти вуглецевого нейтралітету.
  • Компанія впровадила транспортні засоби з низьким рівнем викидів, такі як гібридні автомобілі, запровадила екологічне водіння та збільшила розміри транспортних засобів для підвищення ефективності перевезень, а також розширила використання контейнерів та транспортних засобів в обидва кінці за рахунок зменшення повернення порожніх контейнерів та використання комплексної системи розподілу транспортних засобів для скорочення відстаней судноплавства шляхом вдосконалення логістичних маршрутів. Компанія також працює над зменшенням викидів CO2, пов'язаних з доставкою з заводів до розподільчих центрів за допомогою модального перекладу, наприклад, шляхом переходу на залізничний та судновий транспорт.
  • Запуск програми, яка спрямована на відновлення та переробку використаних шин, щоб мінімізувати їх вплив на навколишнє середовище та підвищити обізнаність громадськості про те, як запобігти поширенню вірусу денге, зики та чикунгуньї з місць розмноження комарів. 

Основна сила проєкту полягає в тому, що він був створений через союзи між приватними компаніями, урядовими організаціями, некомерційними організаціями та громадами для досягнення спільної мети. 

Програма сприяє правильній та законній утилізації використаних шин. З 2017 року програма зібрала понад 313 тонн шин у Мексиці та Коста-Ріці. Зібрані шини піддаються спільній обробці та використовуються як альтернативне паливо в цементних печах або як землеутримуючий матеріал, виготовлений з блоків шин, які в народі називають "ковзання" для управління схилами та поліпшення ґрунту в цивільних будівництвах.

В результаті направлених дій у компанії спостерігається падіння рівня викидів СО2. Зокрема, в першій групі у 2016 році зафіксовано 1,828 тисяч тонн СО2, у 2019 році – 1,807 тисяч тонн СО2; у другій групі у 2016 році - 2,448 тисяч тонн СО2, у 2019 році - 2,138 тисяч тонн CO2; у третій групі у 2016 році - 122,834 тисяч тонн СО2, у 2019 році - 121,566 тисяч тонн СО2. Водночас викиди NOx також зменшилися: у 2016 році - 2,009 тонн, у 2019 році 1,969 тонн.

А як наші компанії екотрансформуються?

Про шлях до мінімізації впливу на довкілля – в проєкті «ЕКОтрансформація-2021» вже з квітня!

Про проєкт - ecoaward.ecolog-ua.com

Джерело www.bridgestone.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!