Новини

Повернутися до переліку новин

Які кроки до екологізації зробила компанія «Rio Tinto»?

Аналізуючи ринок великий компаній, важко знайти ту, яка не здійснює масштабні кроки та не має глобальних цілей щодо зменшення викидів небезпечних парникових газів, скорочення використання води та виробництво екологічно чистих товарів. 
Розглянемо, які кроки робить та які збирається зробити австралійсько-британський концерн, третя за величиною в світі транснаціональна гірничо-металургійна компанія «Rio Tinto».

  • У 2018 році компанія продала останнє з вугільних підприємств і більше не видобуває викопне паливо. 
  • У 2020 році компанія також сформулювала більш чіткий зв'язок між винагородою керівника та цілями щодо зміни клімату: зменшити абсолютні викиди на 15% до 2030 р. та інтенсивність викидів на 30% (відносно базового рівня власного капіталу 2018 року). Ці цілі були підтверджені всебічним аналізом можливостей зменшення викидів у Групі та підтримані зобов'язанням витратити приблизно 1 млрд. доларів на ініціативи щодо скорочення викидів протягом п'ятирічного періоду, починаючи з 2020 року.
  • У 2020 році компанія розпочала перехід на відновлювані джерела енергії в місті Пілбара, що в Західній Австралії, із схвалення 98 мільйонів доларів США, 34 МВт сонячної електростанції в Гудай-Даррі та акумуляторної системи потужністю 45 МВт у компанії Tom Price. На кінець 2020 року 75% електроенергії, що використовується у керованих операціях, надходить з відновлюваних джерел.
  • З 1 мільярда доларів, які виділили на проєкти, пов’язані з кліматом протягом п’яти років, у 2020 році компанія витратила більше 140 мільйонів доларів.
  • З 2018 року компанія зменшила викиди у сфері 1 та 2 на 1,1 млн т CO2e, або на 3%, що відповідає цілям на 2030 рік щодо абсолютних викидів. Однак у 2020 році викиди залишились на тому ж рівні, що і в 2019 році, на рівні 31,5 млн т CO2e.
  • У 2020 році спільне підприємство ELYSIS з компанією Alcoa досягло виробництва комерційного алюмінію з низьким вмістом вуглецю та завершило будівництво першого промислового пілотного підприємства в Канаді.
  • Компанія виділила 10 мільйонів доларів на розвиток партнерства з China Baowu Steel Group та Університетом Цінхуа, а також підписала новий Меморандум про взаєморозуміння з Nippon Steel Corporation для спільного вивчення технологій для переходу до ланцюга вартості сталі з низьким рівнем викидів вуглецю.
  • Також у 2018 році компанія оголосила про новаторське партнерство з новими технологіями з Alcoa за підтримки Apple та урядів Канади та Квебеку з метою подальшого розвитку безвуглецевої технології виплавки алюмінію - першої галузі. Партнерство досягло нової віхи в 2020 році, завершивши будівництво Центру промислових досліджень та розробок ELYSIS в орендованому приміщенні в комплексі Jonquière в регіоні Сагене - Лак-Сен-Жан у Квебеку.
  • А в 2021 році компанія запустила STARTTM, перший ярлик стійкості до алюмінію, який буде поставлятись клієнтам із використанням технології блокчейн. 
  • Цей «маркер сталості» для алюмінію надасть ключову інформацію про те, де і як був виготовлений алюміній, охоплюючи десять критеріїв: вуглецевий слід, управління водою, відновлювана енергія, вміст, що переробляється, управління відходами, показники безпеки, внесок у громади, перевірка постачальників системи управління та різноманітність.
  • Компанія співпрацювала з Shawinigan Aluminium Inc (SAI), щоб представити наше перше рішення з утилізації замкнутого циклу. Це доповнює виробництво алюмінію з низьким вмістом вуглецю, надаючи споживачам більший вибір для задоволення зростаючого споживчого попиту на стійкі продукти. 

Співробітництво з ВОФК здійснюється завдяки сучасному плавильному цеху на суму 7 мільйонів доларів, який будується поруч із ливарним заводом ВОФК у Квебеку, Канада. 

Установа зможе переробляти 30 000 тон алюмінію на рік. Це партнерство також буде підтримане інвестиціями компанії в 8,4 мільйона доларів у нову піч для переплавки для розширення можливостей переробки алюмінієвих операцій в Сагене - Лак-Сен

Жан, також у Квебеку, яка запрацює наприкінці 2021 року.

А як наші компанії екотрансформуються? 

Про шлях до мінімізації впливу на довкілля – в проєкті «ЕКОтрансформація-2021» вже з 1 квітня!

Про проєкт - ecoaward.ecolog-ua.com

Джерело: www.riotinto.com 
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!