Новини

Повернутися до переліку новин

Які технології для екологізації впроваджує у виробництві японська сталеливарна компанія Nippon Steel

Міжнародні компанії вже багато років приділяють увагу тому, як їхня діяльність впливає на навколишнє середовище, та постійно намагаються впроваджувати інновації та модернізувати своє виробництво. Розглянемо, які технології впроваджує на своєму виробництві японська сталеливарна компанія Nippon Steel, яка за обсягами виплавки сталі є однією з найбільших в світі.

У відповідності до звіту компанії за 2019 фінансовий рік капітальні видатки на збереження навколишнього середовища склали загалом 13,9 млрд. ієн, або приблизно 5% від капітальних видатків компанії. 

Інвестиції в обладнання для природоохоронних заходів на 11,7 млрд. ієн включають запобіжні заходи щодо викидів пилу, видимого диму, який виділяється зі штабелів металургійного заводу, скидання води з каналізаційних отворів та витікання води з покриттів та стін набережної на металургійному заводі. 

Інвестиції в енергозберігаюче обладнання на 2,2 млрд. ієн включають заходи щодо підвищення ефективності нагрівальних печей, а також загальні енергозберігаючі заходи в кожному виробничому процесі. Витрати на збереження навколишнього середовища склали 99,6 млрд. ієн, у тому числі 46,9 млрд. ієн на запобігання забрудненню повітря, 14,6 млрд. ієн на витрати на запобігання забрудненню води, 3,0 млрд. ієн на енергозберігаючі заходи та 11,5 млрд. ієн на витрати на НДДКР.

Для зменшення викидів оксидів сірки (SOx) та оксидів азоту (NOx) компанія «Nippon Steel» вживає таких заходів, як використання пального з низьким вмістом сірки, прийняття пальників, що генерують низький вміст NOx, та встановлення ефективного обладнання, включаючи обладнання, яке зменшує викиди SOx та NOx. 

Щоб зменшити викиди сажі та пилу, що утворюються на заводах та на сировинному майданчику, компанія намагається покращити їх збирання, встановивши пилозбірники та запобігаючи розсіюванню частинок, встановлюючи вітрове скло, вітрозахисні дерева та спринклери, на основі аналізу ризику забруднення повітря за допомогою наукового моделювання. Також проводиться постійний моніторинг та регулярне патрулювання, щоб гарантувати, що не виділяються ненормальні викиди.

У квітні 2018 року в Японії набув чинності Змінений закон про контроль за забрудненням повітря, який регулює концентрацію ртуті в емісійному газі для сміттєспалювальних заводів. 

На об'єктах компанії ртуть, що міститься у відпрацьованих газах, ефективно захоплюється пиловловлювачами або поглинається активованим вугіллям, щоб зменшити виділення ртуті в атмосферу. 

Компанія регулярно вимірює регульовану концентрацію ртуті в емісійному газі для сміттєспалювальних заводів та гарантує, що їхні установки відповідають нормам. 

Що стосується спікальних печей та електродугових печей для виробництва сталі, компанія добровільно управляє їх концентрацією ртуті відповідно до добровільного стандарту управління, сформульованого Японською федерацією чорної металургії (JISF) у квітні 2018 року. 

Компанія підтвердила відповідність стандарту добровільного управління на всіх об'єктах за умови добровільних ініціатив у 2019 фінансовому році, як це було у 2018 фінансовому році.


Починаючи з 2013 фінансового року, Nippon Steel бере участь у Планах дій щодо реалізації низьковуглецевого суспільства для подальшого скорочення СО2 за допомогою трьох екосистем. 


Етап I планів дій щодо низьковуглецевого суспільства був націлений на зменшення викидів СО2 на 5 мільйонів тон до 2020 фінансового року. 

Японська федерація металургії зосереджується на скороченні викидів CO2 на 3 мільйони тон за власними ініціативами виробників сталі для максимального впровадження передових технологій, виходячи з її виробничих потужностей. 

Джерело: www.nipponsteel.com

Статистика викидів:


 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!